Man gebruikt gestolen bankpas van 90-jarige dame

  • Zaandam

Op maandag 17 juni 2019 heeft een man een aantal keren de bankpas gebruikt van een 90-jarige inwoonster van Zaandam. De pas was eerder die dag gestolen en de pincode is mevrouw ontfutseld door iemand die zich voordeed als politieman.

Update

Drie tips, maar helaas nog geen gouden. Heeft u nog informatie over deze zaak? Geef het alstublieft door.

De verdachte op de beelden heeft bij meerdere geldautomaten bedragen opgenomen met de pas van het slachtoffer. Toen hij vervolgens een flinke hoeveelheid sigaretten wilde afrekenen bij een tankstation, bleek dat de rekening inmiddels was geblokkeerd.

202186_Zaandam_dada.jpg
Verdachte bij tankstation Sloterplas

“Pakketje voor de buren”

Eerder die dag hadden bij de 90-jarige dame thuis, in een flat aan de Noorderven, twee mannen aangebeld. Ze kwamen een pakketje bezorgen bij de buren, zo was hun verhaal, maar die waren niet thuis. Of mevrouw het pakketje wilde aanpakken.
Het slachtoffer was zo scherp om niet op de vraag in te gaan om haar ID-bewijs te laten zien. Wel gaf ze haar telefoonnummer. Tijdens het gesprek aan de deur wist één van de mannen haar bankpas van een tafeltje in de gang te pakken.

’s Middags werd mevrouw gebeld door iemand die zei van de politie te zijn. Hij vertelde dat haar bankpas was gevonden en dat hij haar pincode nodig had om de pas te blokkeren. In goed vertrouwen gaf mevrouw die.

Verdachte pinner

De man op de camerabeelden pinde op verschillende plekken, totdat hij bij BP-station Sloterplas in Amsterdam nul op het rekest kreeg. Het is niet duidelijk of hij één van de mannen is die bij het slachtoffer aan de deur zijn geweest. Geef het door als u weet of vermoedt wie deze verdachte is.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Wie is de man op de beelden?

 

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Zaandam

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER