Man meegesleurd op motorkap na verkeersruzie A2

  • Vianen

Op zondag 11 augustus liep een verkeersruzie op de A2 bij Vianen uit op een poging doodslag. Een man van 26 uit Venray werd op de motorkap van een Seat Ibiza meegesleurd en belandde hard op het asfalt. De bestuurder van de Seat reed door.

Rond 12.30 uur reden de man uit Venray en zijn vriendin langs knooppunt Everdingen richting Utrecht. Vanaf een invoegstrook reed een Seat Ibiza met Frans kenteken vlak voor hen de A2 op. Nadat de man uit Venray de Seat inhaalde, knalde die bij hem achterop. Beide auto’s stopten op de linkerrijbaan.

Poging doodslag

De bestuurders werden het niet eens over de ontstane schade. De bestuurder en bijrijder van de Seat wilden er vandoor voordat de politie zou komen en bij het wegrijden reed hij in op de man uit Venray. Die kon net op tijd omhoog springen en werd zeker tientallen meters meegesleurd op de motorkap tot hij hard op het asfalt viel. Terwijl aan alle kanten auto’s langs hem heen raasden, reed de Seat Ibiza weg richting Amsterdam.

242363 Vianen Foto Rw S2b
De A2 die zondagmiddag, ter hoogte van Vianen

Bestuurder

De politie weet op wiens naam de Seat Ibiza met Frans kenteken staat, maar dat is niet degene die er op zondag 11 augustus in reed. De bestuurder heeft een licht- tot donkergetinte huidskleur en sprak Engels. Hij droeg een wit t-shirt met korte mouwen. Wie is hij?

Er zat die dag ook een man als bijrijder in de Seat. Hij had een bodywarmer aan en een zwarte pet op.

242363 Vianen Mkp
Seat Ibiza met beschadigde motorkap

Politie zoekt getuigen

De Seat Ibiza lijkt schade te hebben aan de motorkap. Mogelijk is deze auto vaker gezien in Nederland, net als de bestuurder.

De politie zoekt getuigen die de aanrijding hebben gezien op de A2 bij Vianen, vlak voor de Jan Blankenbrug.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

  • Wie bestuurde die zondagmiddag de Seat Ibiza?
  • Wie is getuige geweest van het incident?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

A2 nabij Jan Blankenbrug, Vianen

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.