Man met groot mes overvalt tankshop

  • Harderwijk

Een medewerker die voor het eerst in z’n eentje avonddienst had, werd op dinsdag 27 juli 2021 overvallen. Hij was de sluiting van de tankshop aan de Newtonweg in Harderwijk aan het voorbereiden, toen er ineens een man met een groot mes voor hem stond.

Het slachtoffer wist zich gelukkig in veiligheid te brengen. Opvallend genoeg lukte het de overvaller om de kassa open te maken en er met de inhoud vandoor te gaan.

Signalement overvaller

Van de dader, die rond 20.15 uur binnenviel, zijn er bewakingsbeelden. Hij heeft een lichte huidskleur, is zo’n 1.80 meter lang en heeft een normaal postuur.
Mogelijk zegt zijn kleding iemand iets. De overvaller droeg een zwarte joggingbroek met daaronder een onderbroek van het merk Chasin’. Ook had hij een tweekleurige hoody aan en zwarte gympen met witte zolen.

Gevlucht op fiets

Een klant van het tankstation is nog een stuk achter de vluchtende dader aan gegaan. Daardoor is bekend dat die richting de Busken Huetlaan is gefietst, via het fietspad langs de N302 en vervolgens de Vondellaan.
Heeft u de overvaller mogelijk gezien, herkent u hem aan de hand van de bewakingsbeelden of heeft u andere informatie die van belang kan zijn, neem dan alstublieft contact op met de politie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

Het slachtoffer was zo aangedaan dat hij inmiddels is gestopt met zijn bijbaantje bij het tankstation. Help alstublieft mee de dader te vinden. Uw tip doorgeven kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Newtonweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER