Man met vuurwapen graait kassa cafetaria leeg

  • Helmond
  • Update 

Op maandagavond 14 januari bedreigde een gewapende man twee medewerkers van cafetaria Spoorzicht aan de Houtse Parallelweg. Na een greep in de kassa verdween hij in de richting van het stadscentrum.

Update

Er zijn 11 tips binnengekomen, waarbij ook namen zijn genoemd. Meer informatie blijft welkom.

Het is de tweede keer dat de cafetaria werd overvallen. Bij de vorige overval, in oktober 2017, was er geen camerasysteem aanwezig. De dader van 14 januari is echter zowel binnen als buiten gefilmd.

119280_helmond_dadb.jpg
Waarschijnlijk linkshandig

Op de beelden is te zien hoe hij tegen 21.30 uur wat loopt te dralen voor hij naar binnen gaat.

119280_helmond_dade.jpg

Eenmaal binnen richt de dader een vuurwapen op de aanwezige medewerkers. Wat daarbij opvalt, is dat hij het wapen in de línkerhand heeft.

119280_helmond_dada.jpg

Hij springt over de toonbank om bij de kassa te komen. Terwijl hij daar het geld uit graait, probeert een slachtoffer 112 te bellen. En nog geen minuut nadat hij binnenkwam, is de overvaller weer verdwenen.

Herkenning gevraagd

De dader had een blauw Nike-trainingspak en donkerkleurige Adidas-gympen aan. Hij heeft een lichte of lichtgetinte huidskleur en zwarte wenkbrauwen.

119280_helmond_dadf.jpg

Herkent u hem, mogelijk aan zijn manier van bewegen of aan het feit dat hij waarschijnlijk linkshandig is, geef het door aan de politie.

  • Wie weet wie de overvaller is?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie