Man mishandeld, zwangere vrouw dag later ook slachtoffer

  • Borgsweer

Een destijds zeven maanden zwangere vrouw werd op zondagavond 1 maart mishandeld bij haar woning in Borgsweer. Een dag eerder werd haar partner het slachtoffer van een ernstige mishandeling. Daarbij brak hij zijn kaak en nek. Vermoedelijk hebben beide incidenten een verband met elkaar.

Update

Mede dankzij informatie van verschillende tipgevers heeft de politie een 41-jarige man uit de gemeente Eemsdelta kunnen aanhouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de ernstige mishandelingen. Het onderzoek loopt door en uw tips blijven welkom.

De incidenten gebeurden op het eigen terrein van het stel, aan de Wartumerweg in Borgsweer. 

Gebroken nek en kaak

Op zaterdagavond 29 februari werd de man des huizes belaagd door een onbekend persoon. Hij kon nog terug naar de woning lopen, maar raakte daar al snel buiten bewustzijn. In het ziekenhuis constateerden de artsen een gebroken nek en kaak.

202644_borgswr_paal.jpg
Houten paal waarmee zwangere vrouw werd geslagen

Houten paal

Een dag later werd zijn zwangere vrouw aangevallen door een onbekende persoon met bivakmuts. Hij of zij sloeg haar meerdere keren met een houten paal hard tegen haar benen.

Speurhonden vinden vluchtroute

Na de mishandeling op 1 maart is de dader langs de stal en door de achtertuin weggevlucht. Daarna is deze persoon over het maaiveld langs de bosjes gelopen en vervolgens rechtsaf geslagen richting de weg. Daar is hij of zij over een klein bruggetje gelopen en op de weg linksaf geslagen. De politie heeft daar in de berm een bandenspoor aangetroffen.

Eerdere incidenten

Mogelijk hebben eerdere incidenten te maken met beide mishandelingen. Een jaar eerder werd het mannelijke slachtoffer geslagen door een man, omdat hij geroddeld zou hebben over een buitenechtelijke affaire. Ook is hij in de zomer benaderd door een persoon die gevraagd was om – tegen een vergoeding – hem in elkaar te slaan.
Tevens zijn er brieven, met daarin kwetsende details over het vrouwelijke slachtoffer, verstuurd naar diverse adressen en werd de paardenstal van de slachtoffers bekrast met het woord ‘hoer’. Mogelijk berusten alle incidenten op wraak of intimidatie.

Metalen pin

Korte tijd later werd op het erf van de slachtoffers een metalen pin aangetroffen. Deze koperkleurige pin van zo’n 70 centimeter lang is daar mogelijk door de dader achtergelaten. De politie vermoedt dat dit een aardpin is, gebruikt om bijvoorbeeld schrikdraadinstallaties in de bodem te aarden. Wellicht zegt dit iets over de dader.
Zowel de houten paal als de metalen pin worden nog op DNA-sporen onderzocht.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Wie weet meer over de dader(s)?

Beschikt u over informatie over de dader(s) en/of het motief? Geef het alstublieft door.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Wartumerweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER