Man naar ‘date’ gelokt en zwaar mishandeld

  • Tilburg

Een 30-jarige man uit Noord-Brabant is op 31 juli 2023 in Tilburg zo ernstig mishandeld dat hij onder meer blijvend oogletsel opliep. Het slachtoffer was naar de plaats delict gelokt voor een afspraak, zogenaamd door een vrouw met wie hij al een tijdje online contact had.

De man reisde die avond naar Tilburg om, zo dacht hij, de vrouw te ontmoeten. Ze appte hem echter met de mededeling dat ze elkaar net waren misgelopen; of hij een stukje door wilde lopen naar de Economenlaan. Daar zou het helaas helemaal mis gaan voor het slachtoffer.

Twee agressieve mannen

In plaats van de jonge vrouw die de Brabander verwachtte, verschenen twee onbekende mannen die onmiddellijk agressief werden. Ze sloegen en schopten de man en beroofden hem.
De buit was overigens karig: behalve de kapotte bril van het slachtoffer en een lege, plastic boodschappentas namen ze alleen zijn telefoon mee. Dat betreft een zwarte Samsung Galaxy A34.

Vrouw met hond

Het slachtoffer meent dat het duo Nederlands sprak met een buitenlands accent. De politie hoopt dat iemand weet wie zij kunnen zijn en/of hen mogelijk heeft gezien die maandagavond 31 juli. Ook camerabeelden waar de mannen op kunnen staan, ontvangt de politie graag.
In het bijzonder met een vrouw die in de omgeving haar hond uitliet, over onder meer de Professor Gimbrèrelaan, wil de politie nog spreken. Zij kan een belangrijke getuige zijn. Haar hond is zwart of donkerkleurig en is mogelijk een labrador of van een vergelijkbare grootte.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Contact met politie

Geef door wat u weet op een van onderstaande manieren.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Economenlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.