Man neergestoken na ruzie over deur

  • Eindhoven

Een woordenwisseling over een klemmende deur kostte een 52-jarige man in Eindhoven bijna zijn leven. De man die hij aansprak op lomp gedrag, kwam even later terug en stak op hem in met een mes.

Het speelde zich af in de hal van het appartementencomplex waar het slachtoffer woont. Er is een aantal aanwijzingen dat de dader daar dichtbij kan wonen. Het slachtoffer kent hem niet, maar wist de politie een goede beschrijving te geven.

Update

Eén persoon gaf anoniem informatie door. Meer tips zijn nog bijzonder welkom.

222124_eindhoven_omgPD.jpg
De Boschdijk in Eindhoven

Woordenwisseling

De 52-jarige bewoner van een flatwoning aan de Boschdijk kwam na een fietstocht thuis rond 14.00 uur die zaterdag. Terwijl hij in de centrale hal van het complex stond, kwam er een man uit de lift. Die man liep naar de buitendeur, maar kreeg die niet direct open. De deur klemde, waarop de onbekende man er tegenaan begon te beuken.
Toen de bewoner hem erop aansprak dat het wel wat minder kon, werd de man kwaad en ontstond een woordenwisseling. Tot buiten aan toe ging het verbaal over en weer, tot de onbekende man vertrok.

222124_eindhoven_Boschdijk1.jpg
Achterdeur van centrale hal

Geperforeerde long

Kort daarna was hij terug. Het slachtoffer stond net bij de lift toen hij merkte dat de man op hem af liep. Hij bleek een mes bij zich te hebben, waarmee hij op het slachtoffer instak. Die hield om zich te verweren zijn racefiets tussen hen in, maar liep steekwonden op.
In het ziekenhuis bleek dat het slachtoffer een geperforeerde long had. Het scheelde een paar centimeter of zijn hart was geraakt.

222124_eindhoven_mes.jpg
De dader had mogelijk zo’n soort mes

Mogelijk uit de buurt

Het feit dat de agressieve man zo snel terug was met een mes, betekent dat hij dat mogelijk al bij zich had óf dat hij het dichtbij heeft kunnen halen. Hij zou in de directe omgeving van de Boschdijk kunnen wonen. Dat leek hij ook zélf aan te geven toen hij “Ik woon daar” tegen het slachtoffer zei en in de richting van de Marconilaan wees.
Het slachtoffer is er overigens van overtuigd dat hij zijn belager vier dagen later nog heeft zien lopen. Dat was op de Strijpsestraat, op 2 à 3 kilometer van de flat aan de Boschdijk.

222124_eindhoven_Strijpsestr_.jpg
Links de Hastelweg en rechts de Strijpsestraat

Signalement dader

De 52-jarige Eindhovenaar heeft een goede beschrijving van de dader kunnen geven. De gezochte man zou rond 30 jaar oud zijn en een licht getinte huidskleur hebben. Hij heeft donkere ogen en dun, zwart haar met krulletjes.
De man is zo’n 1.95 meter lang en heeft een stevig postuur en een beetje een buikje. Het is zoals gezegd goed mogelijk dat hij in de omgeving van de Boschdijk en/of de Marconilaan woont daar in Eindhoven.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Wie heeft informatie over de verdachte en/of weet waar hij kan zijn?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Boschdijk

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER