Man op racefiets gooit hamer door ruit politieauto

  • Hilversum

De politie in Hilversum is op zoek naar de dader van een poging doodslag. Het betreft een fietser die op dinsdagavond 29 september 2020 doelbewust een hamer door de ruit van een politiewagen gooide. Er zaten op dat moment twee agenten in de auto.

Update

Inmiddels zijn er 15 tips binnengekomen over deze fietser, daarbij werden ook mogelijke namen genoemd. Bedankt voor het meedenken!

Het gebeurde die dinsdag iets na 21.00 uur op de Groest, in het centrum van Hilversum. De hamer raakte de agenten gelukkig niet; wel kreeg één van hen glas in het oog.

212035_hilvrsm_sig.jpg
Signalement

Dader op racefiets

  • Lichte huidskleur
  • zwarte pet
  • donkere hoody met witte opdruk
  • witte schoenen.

De man reed op een racefiets met middenvoor een lampje. Het viel de agenten op dat de fiets een groot achterlicht had.

Centrum van Hilversum

Dankzij bewakingscamera’s zijn er beelden van de verdachte. Hij fietst die avond door het centrum van Hilversum. Komende vanuit de Leeuwenstraat moet hij bij de Groest afremmen voor een langsrijdende surveillancewagen.
Kort daarna rijdt een andere politieauto met twee agenten door de Kerkstraat. Op de beelden is te zien dat achter hen een fietser eerst stopt en hen daarna volgt. Het blijkt dezelfde fietser als op de Leeuwenstraat.

Hamer door autoruit

Wanneer de politieauto even stilstaat op de Groest, horen de agenten plotseling een enorme klap. De fietser heeft van ongeveer een meter afstand een hamer door een ruit van de auto geslingerd.
De fietser ging er gelijk vandoor. Door zijn voorsprong en racefiets wist hij te ontkomen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw informatie door

Herkent u de man op de beelden? Geef het alstublieft door.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven