Man urenlang mishandeld om Rolex

  • Rotterdam

Twee mannen hebben in Rotterdam een man van 28 ontvoerd en mishandeld én daarna een overval gepleegd op zijn moeder en zus. Het voltrok zich laat op woensdagavond 19 oktober 2022 en aan het begin van de erop volgende nacht. De daders maakten uiteindelijk een Rolex-horloge buit.

Het slachtoffer liep naar zijn auto toen hij rond 23.00 uur op de Sommelsdijkstraat door een gewapende man een witte bestelbus in werd gedwongen. In de laadruimte wachtte een tweede dader.
De 28-jarige Rotterdammer werd vastgebonden en met een pistool op zijn hoofd geslagen, waardoor hij een aantal keer bewusteloos raakte. Zijn belagers vroegen naar zijn Rolex, maar die had hij niet bij zich.

Woningoverval

De daders zijn overgestapt in een zwarte BMW en naar het appartement gereden van de moeder van het slachtoffer, aan de Overijselsestraat in de wijk Feijenoord. Die moeder en haar dochter werden bedreigd, mishandeld en vastgebonden.
De twee mannen hebben het appartement doorzocht en de Rolex gevonden; die heeft een waarde van ruim tienduizend euro.

232129_rotterdam_daders.jpg
Verdachten bij woning aan de Overijsselsestraat

Witte Transporter

Later die nacht hebben ze het slachtoffer uit de bestelwagen gezet op de Nachtegaalstraat in Rotterdam. De witte Volkswagen Transporter is later elders in Rotterdam teruggevonden en in beslag genomen.
De bestelbus, die kan zijn opgevallen door een surfplank op het dak, bleek op 4 september te zijn gestolen vanaf de Ernest Staesstraat in Amsterdam.

Zwarte BMW

De zwarte BMW waarvan de daders die nacht gebruikmaakten, is vermoedelijk een 118i. Wie ziet een link tussen zo’n auto, de eigenaar ervan en de ontvoering en overval?

Signalementen

Behalve de twee al genoemde daders is er zeker een derde persoon betrokken geweest die de bestelbus bestuurde. Het slachtoffer heeft die persoon niet kunnen zien, maar kon wel een beschrijving geven van het tweetal dat hem heeft ontvoerd en mishandeld.
Dader 1 heeft een donkere huidskleur en een smal postuur. Hij had destijds gemillimeterd haar en een snor. De tweede dader heeft een breed postuur, met een buikje, en een licht getinte huidskleur. Ten tijde van de ontvoering had deze man een baard.

Rolex

De gestolen Rolex is een Oyster Perpetual Datejust, vergelijkbaar met die op de foto hieronder. Mogelijk is dit horloge na 20 oktober 2022 ergens te koop aangeboden.

232129_rotterdam_rolex.jpg
Soortgelijk Rolex-horloge
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie heeft informatie over de daders van de ontvoering en de woningoverval?
  • Waar reed of stond de VW Transporter met de surfplank tussen 4 september en 19 oktober 2022? En wie maakte er gebruik van?
  • Wie heeft informatie over de zwarte BMW, vermoedelijk een 118i?
  • Waar kan de gestolen Rolex nu zijn?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Sommelsdijkstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.