Man van 71 zwaar mishandeld

  • Rotterdam

Aan de Sinclair Lewisplaats in Rotterdam werd op 28 juli 2024 een 71-jarige man ernstig gewond aangetroffen. Even leek het erop dat meneer was gevallen in het trappenhuis van de seniorenflat waar hij woont, maar al snel werd duidelijk dat hij slachtoffer moet zijn geworden van een misdrijf.

Wie het slachtoffer zo ernstig kan hebben mishandeld en waarom is nog onduidelijk. Denkt u iets te weten over de dader(s) en/of een motief, laat dan alstublieft van u horen; dat mag eventueel ook anoniem.

Verwondingen

De ambulance-medewerkers die het eerst ter plaatse waren, troffen meneer aan op een blauwe fleecedeken. Die was niet van hem zelf. Heeft u een idee waar deze deken vandaan kan zijn gekomen, laat dan alstublieft van u horen.

Het slachtoffer had inwendige bloedingen, een gebroken nekwervel en meerdere gebroken ribben, zijn linker schouder was uit de kom en hij miste van zijn rechterhand de topjes van zijn wijs- en middelvinger. Meneer woont zelf op de derde verdieping, maar zijn pantoffels en andere kleding werden teruggevonden op de 6e en 7e etage.

242375 Rottrdm Deken
Wie kan meer over deze deken vertellen?

Pogingen 112 te bellen

Heeft u een idee of vermoeden wat de 71-jarige man kan zijn overkomen en/of wie daarvoor verantwoordelijk is of zijn? Geef dat dan alstublieft door, desnoods anoniem.

Opvallend is dat het slachtoffer twee dagen eerder, op 26 juli, driemaal 119 heeft gebeld. Mogelijk waren dat pogingen om 112 te bellen. Heeft u een idee door wie meneer zich bedreigd kan hebben gevoeld, meld dat dan alstublieft.

242375 Rottrdm Omgpd
Sinclair Lewisplaats in de wijk Prins Alexander
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Wie weet of vermoedt wat de man van 71 kan zijn overkomen?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Sinclair Lewisplaats in Rotterdam

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.