Man wordt door vier anderen in elkaar geslagen

  • Den Bosch
  • Update 
117484_omgpd.jpg

De politie in Den Bosch zoekt vier jonge straatrovers. Ze sloegen op vrijdagmiddag 21 juli een man in elkaar. De man werd zo zwaar mishandeld dat hij een week in het ziekenhuis lag.

Die vrijdag wil de man even rustig genieten van het mooie weer. Hij heeft net wat te drinken gekocht, en gaat tegen een uur of 15.00 naar een stukje van het Zuiderpark vlakbij de Hekellaan, aan de rand van Den Bosch. Eenmaal in het park loopt hij langs een bankje waar twee jongemannen op zitten. Hij raakt kort met ze in gesprek. Daarna loopt hij door en gaat op een bank verderop zitten. 

117484_park.jpg
Verdwenen shagbuil

De man gaat zitten, opent een blikje drinken, drinkt wat en legt zijn tasje en shagbuil naast zich neer. Staat even later weer op, pakt wat rommel van de grond en gooit dat in de prullenbak die vlakbij staat. Als hij weer wil gaan zitten, merkt hij dat zijn shagbuil is verdwenen. Hij kijkt nog even rond, ook naar de andere twee mannen, maar ziet niks bijzonders. Hij pakt vervolgens zijn plastic tasje en wandelt weer verder. 

117484_parkeergarage.jpg
Mishandeling

De man komt uit bij de St Jans parkeergarage en gaat daar op een andere bank zitten. Hij drinkt weer wat en tuurt wat voor zich uit. Dan komen er ineens vier mannen naar hem toe, waarvan een met een ontbloot bovenlijf. Twee mannen gaan naast hem zitten, de ander twee gaan op de bank staan. Een van de staande mannen, die met ontbloot bovenlijf, pakt dan de benen van de man vast en trekt hem van de bank af. Meteen beginnen de anderen hem te slaan waar ze hem raken kunnen. De man met ontbloot bovenlijf trapt en schopt de man tegen zijn lijf en hoofd. Ze gaan flink tekeer tegen het slachtoffer, die niets kan doen behalve de trappen en klappen incasseren. 

117484_pddnbsch.jpg
Voorbijganger

Een voorbijganger begint luid te roepen richting de daders dat ze op moeten houden en dat hij de politie gaat bellen. Hierop schrikken de daders, pakken het rugzakje van de man met daarin wat blikjes drinken, waarna ze met z’n vieren wegrennen, richting de Pettelaarseweg. 

Ziekenhuis

De man heeft daarna acht dagen in het ziekenhuis gelegen. Zijn jukbeen en kaak waren gebroken, er zijn tanden afgebroken en uitgeslagen, en zijn neus was gebroken. 

Dader 1

De daders zijn vermoedelijk allemaal rond de 18 a 20 jaar. Meest opvallend aan dader 1 is dat hij lang krullend zwart haar heeft. Hij was de meest licht getinte van de groep en slank. In zijn linkerhand heeft hij een grijze honkbalpet en hij droeg die middag een donkerblauw trainingspak met lichtere strepen.

Dader 2

De tweede dader is donkergetint, droeg een donkere honkbalpet op, met grijze klep. Hij droeg een opvallend rood/paars trainingsjack met daaronder een paars shirt en blauw/paarse trainingsbroek.

Dader 3

Dader 3 was donkergetint, had kort, zwart kroeshaar, droeg een lichtpaars shirt met lange mouwen en witte schoenen.

Dader 4

En de vierde was diegene met het ontblote bovenlijf. Hij is ook donkergetint en had duidelijk de meest donkere huidskleur. Hij had kort zwart kroeshaar en droeg een korte broek. 

  • Wie (her)kent de daders?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Hekellaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.