Mannen beschieten bedrijf met katapult en loden kogeltjes

  • Wezep

Al acht keer is het bedrijf Scheffer Groep in Wezep het doelwit geweest van vernielingen. Sinds april 2019 zijn de ruiten van het bedrijf aan de Rondweg meermaals beschoten. De daders gebruikten hiervoor een opvallend wapen: een katapult met loden kogeltjes.

Update

Meer dan 90 mensen gaven informatie door over deze mysterieuze katapultschutters in Wezep. Naast de informatie over de fiets en de kogels, zaten bij de tientallen tips ook namen van mogelijke daders. Bedankt! 

Op bewakingsbeelden van 19 oktober 2019 – het vierde incident – is te zien hoe twee mannen om 05.30 uur vanaf de Savornin Lohmanweg richting de Rondweg fietsen. Vervolgens schieten zij beiden met een katapult loden kogeltjes richting het bedrijfspand. 

Recente vernielingen

Ook van de meest recente vernielingen, die plaatsvonden op 21 april en 20 mei 2020, zijn er bewakingsbeelden. Bij deze incidenten handelt de dader alleen en maakt hij wederom gebruik van een katapult. Hoewel hij zijn gezicht tijdens het schieten gedeeltelijk bedekt, is te zien dat hij een bril draagt. De man heeft Nike-schoenen aan en tijdens het incident van 21 april een werkbroek met kniestukken. Op 20 mei lijkt hij op een elektrische fiets te rijden.

Financiële schade

De financiële schade voor het bedrijf is enorm. Er zijn inmiddels zo’n vijftig ruiten vernield, wat het bedrijf al zeker 50.000 euro heeft gekost. Deze kosten worden niet meer door de verzekering gedekt.  

Beloning voor gouden tip

Het bedrijf looft zelf eenmalig een beloning uit van 5.000 euro voor de tip die leidt tot de veroordeling van de daders.

202292_Wezep_4luik.jpg
Wie heeft informatie over deze mannen?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Heeft u informatie over deze zaak en/of herkent u iemand op de bewakingsbeelden? Geef het door.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Rondweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER