Mannen mishandelen en bestelen automobilist (56)

  • Groningen

Vier mannen gebruikten maandagavond 18 maart 2019 een slinkse truc om een medeweggebruiker te laten stoppen op de Bedumerweg in Groningen. Nadat ze hem met behulp van lichtsignalen de ringweg af hadden gelokt, mishandelden ze hem in en bij zijn geparkeerde auto.

Update

Er zijn 27 reacties binnengekomen over deze mannen. Daarbij werden ook verschillende namen genoemd. Het team sluit aanhoudingen op korte termijn niet uit. 

Terwijl drie van hen uitstapten, bleef één man achter in de auto. Ze hadden alle drie een lichte huidskleur en tenminste één van hen sprak met een Gronings accent. Twee van de mannen dronken bier uit goudkleurige halveliterblikken.

Misleiden met lichtsignalen

Toen de man rond 18.30 uur de lichtsignalen zag, dacht hij dat er wat aan de hand was met zijn auto. Hij heeft vervolgens geparkeerd op de Bedumerweg, ter hoogte van de Floresstraat.

119577_Groningen_pd2.jpg
Bedumerweg, Groningen

Vrijwel direct werd het portier van zijn auto geopend en werd hij geslagen. Toen hij uitstapte om verhaal te halen, kreeg hij nog meer klappen. In de tussentijd liep één van de daders naar zijn auto en haalde hier de autosleutels en een portemonnee uit. 

Ik hoop dat ze je doodrijden als je de sleutel pakt”
Dader tegen slachtoffer

De langste van het stel gooide daarna de sleutels naar de overkant van de straat. Met Groningse tongval dreigde hij: “Ik hoop dat ze je doodrijden als je de sleutel pakt.” Daarna vertrokken de vier mannen in hun auto richting de Asingastraat. Ze reden in een grijze vierdeurs Sedan met Nederlandse kentekenplaat.

Pinpas ingeslikt

119577_Groningen_dad1c.jpg
Griffeweg, Groningen, 18 maart 2019

Met een van de pinpassen uit de portemonnee is een paar uur later getracht te pinnen. Dit was kort na middernacht bij een pinautomaat aan de Griffeweg. Nadat tot driemaal toe de verkeerde code werd gebruikt, werd de pas ingeslikt door de automaat.

Gelukkig zijn er wel beelden van de pinner. Het slachtoffer herkent deze man niet, waardoor het mogelijk is dat dit de in de auto achtergebleven vierde man is geweest. Als u weet wie deze man is, hoort de politie dat graag.

Witte bestelauto: getuige of pinner?

Wanneer de pinner wegloopt, staat er achter hem een witte bestelauto. Wellicht is dit de auto waarmee de onbekende man gekomen is, of gaat het mogelijk om een belangrijke getuige. Herkent u deze auto, mogelijk in combinatie met de onbekende pinner? Neem alstublieft contact op met de politie.

Signalement van drie mannen

Eén van de mannen bleef in de auto zitten, waardoor er van hem helaas geen signalement is. De andere mannen hadden een lichte huidskleur.
•  Man 1: ca. 1.90 meter lang, rond 40 jaar oud, sprak met Gronings accent
•  man 2: ca. 1.70 - 1.75 meter lang en 30 à 35 jaar oud
•  man 3: ca. 1.70 - 1.75 meter lang en tussen 40 en 50 jaar oud.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help het onderzoek verder

Weet u wie de onbekende mannen zijn, herkent u de onbekende pinner of heeft u andere informatie die het onderzoek verder kan helpen? Neem direct contact op met de rechercheurs.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Bedumerweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.