Medewerkster bouwmarkt opgesloten met overvaller

  • Capelle aan den IJssel

Op woensdagochtend 25 januari 2023 is aan de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel een Karwei-filiaal overvallen. Een 54-jarige medewerkster beleefde de schrik van haar leven toen ze samen met de gewapende overvaller vast kwam te zitten en hij haar met de dood bedreigde.

De dader had zich vooraf vlak bij de personeelsingang verstopt. Toen iets voor 08.00 uur de eerste drie medewerkers arriveerden, kwam hij tevoorschijn. Hij wist achter hen aan naar binnen te glippen net voor de deur helemaal dicht viel. 

Vuurwapen

De overvaller greep direct de vrouwelijke medewerker vast en bedreigde haar met zijn vuurwapen. De andere twee medewerkers waren de binnendeur al voorbij en hielden die uit alle macht dicht. Daardoor zat hun 54-jarige collega samen met de overvaller vast in een soort sluis.

Winkel in gevlucht

De dader dreigde de vrouw dood te schieten en schreeuwde naar de mannen dat hij ook door de deur heen op hen zou schieten als ze niet opendeden. Ondanks de hectiek lukte het de twee medewerkers om 112 te bellen toen ze de deur loslieten en de winkel in vluchtten.
Op dat moment liet de overvaller de vrouw achter en rende ook hij de winkel in – om even later op nog onbekende wijze het pand te verlaten. Hij heeft niets buitgemaakt, maar bij zijn slachtoffers wel flinke psychische schade aangericht.

232182_capelle_vlucht2.jpg
Hoofdweg in Capelle aan den IJssel

Kenmerken overvaller

Getuigen hebben gezien dat de onbekende man naar de Hoofdweg is gerend en vanaf daar via het fietstunneltje verder vluchtte in de richting van de wijk Schollevaar.
Helaas is de dader op de bewakingsbeelden niet heel duidelijk te zien, maar er is wel een signalement. Het gaat om een man met een donkere huidskleur en bruine ogen; hij is mogelijk rond 25 jaar oud en ongeveer 1 meter 80 lang. De overvaller droeg een zwarte, mogelijk wat langere, gewatteerde jas met capuchon.

232182_capelle_dadr_.jpg
Meld het alstublieft als u iets over deze man weet
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Wie weet of vermoedt wie de overvaller kan zijn?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Hoofdweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.