Mehdi Rebroub (24) doodgeschoten onder Amsterdamsebrug

  • Amsterdam

De politie zoekt ten minste twee verdachten voor de dood van kickbokser Mehdi Rebroub in Amsterdam. De 24-jarige Mehdi werd in de nacht van 22 op 23 juni 2024 neergeschoten en overleed naast het skatepark onder de Amsterdamsebrug.

Mehdi Rebroub had de Marokkaanse nationaliteit en woonde sinds een paar jaar in Amsterdam. Hij werkte er als portier bij een coffeeshop in het centrum. Daarnaast nam Mehdi deel aan kickbokswedstrijden. Begin 2024 stond hij in de ring tijdens een kickboksgala in Alkmaar.

Station Amsterdam Amstel

Mehdi werkte die laatste nacht tot 01.00 uur als portier. Daarna had hij nog app-contact met zijn broer en zijn moeder. Rond 02.00 uur haalde een vriend Mehdi op bij station Amsterdam Amstel. Samen met diens vriendin en een kennis reden ze richting het skatepark om daar te chillen.

Beroving met vuurwapen(s)

Terwijl het groepje onder de Amsterdamsebrug stond, kwamen er rond 02.30 uur zeker twee mannen met gezichtsbedekking op hen af. Die eisten waardevolle spullen en in het ontstane tumult werd meerdere keren geschoten. Eén van de kogels raakte Mehdi in zijn borst.

Het lijkt erop dat de daders uit waren op een horloge van de vriend van Mehdi. Dat namen ze overigens niet mee. Wel zijn ze ervandoor gegaan met een blauwe handtas van Louis Vuitton, een paar Airpods en een bronskleurige iPhone.

Relatief afgelegen

Het skatepark bij de Amsterdamsebrug ligt relatief afgelegen tussen het Flevopark en het Amsterdam-Rijnkanaal. Wisten de daders dat Mehdi en zijn vrienden daar waren die nacht?

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

  • Wie zijn de daders?
  • Waar zijn de weggenomen spullen?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Amsterdamsebrug

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.