Mishandeling DJ April Grey (29)

  • Rotterdam
  • Update 

De 29-jarige DJ April Grey – wordt de afgelopen maanden twee keer door een onbekende man aangevallen. Dat gebeurt nadat ze op zaterdagavond heeft gedraaid in een club aan de Coolsingel.

Update

De afgelopen dagen zo’n 10 tips. De politie heeft nu ook beelden van de dader.

aprilgrey___letsel2.jpg
Zondagochtend 3 september

Het slachtoffer is 29 jaar, alleenstaande moeder van een dochter en werkt sinds een half jaar als DJ. Haar artiestennaam is DJ April Grey. Iedere zaterdagavond draait ze in club Nora aan de Coolsingel in Rotterdam. Ook op zaterdagavond 2 september gaat de jonge vrouw werken in de club. Rond 04.30 uur is ze klaar. Ze steekt samen met een vriendin de Coolsingel over naar haar auto, die staat iets verderop geparkeerd in een parkeergarage aan de Kruiskade. Zodra ze bij de parkeergarage wil af rekenen loopt er ook een onbekende man mee naar binnen. Nog voordat ze bij haar auto is, op de tweede verdieping, wil de man blijkbaar iets van haar. Hij roept ‘He DJ, he DJ’!. Ze knoopt een praatje met de man aan maar dan slaat de sfeer ineens om. Vanuit het niets slaat hij haar in haar gezicht en ze voelt ook iets scherps. Alleen omdat haar vriendin hem bij haar wegtrekt blijft het bij een kras in haar gezicht. De dader wordt niet gevonden.

  • Wie heeft een vermoeden wie de dader is?
aprilgrey___krtrdam.jpg
Zondagochtend 29 oktober

Anderhalve maand later, op zondag 29 oktober (dat was de nacht dat de klok een uur teruggezet werd en het Halloween was),  heeft ze opnieuw gedraaid in club Nora en haar auto in dezelfde parkeergarage aan de Kruiskade neergezet. Wanneer ze iets na 03.00 uur ’s nachts langs de Decathlon aan de Coolsingel loopt – nu alleen – gaat het weer mis. Vanuit het niets wordt ze van achter door een onbekende man aangevallen. Hij haalt met een mes uit naar haar gezicht en vlucht daarna in de richting van het Stadhuisplein.

aprilgrey___auto1.jpg
Mogelijk dezelfde dader

De politie gaat er van uit dat het beide keren om dezelfde man ging. Het lijkt ook bewust gericht op DJ April Grey. Naast deze aanvallen is er de afgelopen periode ook een keer ingebroken in haar auto, dat was op 16 oktober. Dat was ook tijdens een van avonden dat ze in club Nora aan het draaien was. De auto stond toen geparkeerd in de parkeergarage aan de Karel Doormanstraat. Er is toen flink wat schade aangebracht maar niks waardevols uit de auto meegenomen. 

  • Wie weet iets over het mogelijke motief?
aprilgrey___so1melissa.jpg
Signalement dader

De dader is een donkergetinte man van 20 á 25 jaar oud en ongeveer 1.75 meter lang. Hij heeft een slank postuur, gemillimeterd zwart kroeshaar en een pokdalig gezicht met veel littekens van vroegere acné. Hij spreekt accentloos Nederlands en bij het tweede incident droeg hij een pet. De politie houdt er rekening mee dat hij het slachtoffer tijdens haar werk al in de gaten houdt en haar misschien ook volgt op social media. 

  • Wie heeft deze persoon eerder gezien in de buurt van DJ April Grey, of in de buurt van haar auto? 
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Coolsingel

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.