Mislukte gewapende overval BP-tankstation aan de Molenweg

  • Almere
  • Update 

Het lijkt alsof de overvaller zijn imposante wapen zelf in elkaar geknutseld heeft...

Update

4 tips, kijkers dachten een getatoeëerde traan bij het rechteroog van de mogelijk Antilliaanse man te zien. Vermoedt u daardoor wie hij is, bel 0800-6070.

Op donderdagmiddag 4 december 2014 werd om ongeveer 12.30 uur een medewerker van de BP aan de Molenweg in Almere overvallen. De dader bedreigt de man achter de balie met een groot mes. Die is echter niet van plan mee te werken en dus geeft de dader het al na vijftien seconden op. Hij rent weg en buiten vlucht hij verder op een fiets.

  • Wie is er op donderdagmiddag 4 december 2014 om ongeveer 12.30 uur getuige geweest van de gewapende overval op de BP aan de Molenweg in Almere?
tcm17335694_large.jpg
Doe-het-zelf mes

De overvaller lijkt zijn wapen zelf in elkaar te hebben gezet. Het lijkt alsof het mes is vastgemaakt aan een dun plankje met aan de bovenkant iets dat lijkt op een vizier of een zaklamp. Het lijkt ook alsof hij het mes op de één of andere manier aan zijn hand heeft bevestigd.

tcm17335703_large.jpg
Vlucht

Een automobilist die toevallig voorbij kwam is nog achter de dader aan gereden. De overvaller is op een bruine herenfiets vanaf de Molenweg de Oliemolenstraat in gefietst en vanaf daar linksaf het Windvangpad opgegaan in de richting van de Verfmolenstraat. Daar ergens is hij een steegje ingegaan waar de automobilist niet in kon en dus de achtervolging moest staken.

  • Wie heeft de dader op zijn vlucht gezien?
tcm17335687_large.jpg
Dader

Hij heeft donkere ogen en een licht getinte huidskleur. Volgens het slachtoffer was hij mogelijk van Antilliaanse afkomst, tussen de 1.80m en 1.90m lang en rond de 25 jaar. Hij had zijn gezicht afgeschermd met onder andere een zwarte bandana met groene en rode opdruk. Mogelijk heeft hij een getatoeëerde traan bij zijn rechteroog.

tcm17335699_large.jpg
Rugzak

Hij had een zwarte waarschijnlijk Eastpak rugzak bij zich.

  • Wie (her)kent de dader aan de hand van de bewakingsbeelden, het signalement, en mogelijk in combinatie met zijn rugzak en opvallende mes?
tcm17335689_large.jpg
Eerdere overval

Mogelijk heeft dezelfde overvaller op vrijdagochtend 8 augustus 2014 bij hetzelfde tankstation ook al toegeslagen. Een medewerkster wilde de vuilniszakken verwisselen, toen er ineens een man voor haar neus stond. Deze keer met een normaal mes. Hij dwong de vrouw naar de balie waar zij het geld uit de kassa moest halen.

  • Wie is er op vrijdagochtend 8 augustus 2014 getuige geweest van de overval op hetzelfde tankstation door waarschijnlijk dezelfde dader?

  • Wie (her)kent de overvaller van die eerdere overval?

Molenweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.