Mislukte overval bedrijfsleider en collega aan het Bordes

  • Almere
  • Update 

De bedrijfsleider zet het op een rennen als een man met wapen op hem afloopt.

Update

Er kwamen zo’n 25 tips, vooral over de scooter en kleding van de daders. Tips met mogelijke namen van het duo zijn uiteraard nog welkom.

Zaterdagavond 21 juni 2014 rond 20.15 uur overvallen twee daders de bedrijfsleider van een winkel, wanneer hij samen met een collega de dagopbrengst wil afstorten bij de ABN-Amrobank aan het Bordes in het centrum van Almere. De overval mislukt, doordat de bedrijfsleider het op een rennen zet.

tcm17329104_large.jpg
Mislukt

De overval is mislukt omdat de bedrijfsleider het lef had om heel hard weg te rennen en niet de sealbag af te geven waarin de dagopbrengst zat. De overvaller met het vuurwapen heeft maar een klein eindje achter het slachtoffer aangerend en heeft toen rechtsomkeert gemaakt.

tcm17329108_large.jpg
Vlucht

Na hun mislukte overval stappen de daders op hun scooter en vluchten richting de Flevostraat waar ze onder de tunnel van het winkelcentrum doorgaan. Daar worden ze gefilmd door Cameratoezicht, die zoveel mogelijk op ze inzoomt. Daarna rijden ze over de Hospitaaldreef, langs het ziekenhuis en aan het einde ervan slaan ze linksaf richting de Cinemadreef waarna ze definitief uit beeld verdwijnen.

tcm17329105_large.jpg
Opwachten

Al een half uur voor ze toesloegen hebben de daders rondgehangen bij de winkel van de bedrijfsleider en de bank waar hij de dagopbrengst zou gaan afstorten. Kennelijk hebben ze dat geweten. Mogelijk is de bedrijfsleider voor de overval in de gaten gehouden en komen de daders uit Almere of omgeving, maar concrete aanwijzingen daarvoor zijn er nog niet.

tcm17329100_large.jpg
Dader 1

De man die de bedrijfsleider heeft bedreigd met een vuurwapen is de man die achterop de scooter zat. Hij is ongeveer 25 jaar, heeft een lichtgetinte huidskleur en een slank postuur. Hij droeg een zwarte pet, zwarte jas met een capuchon en een blauwe spijkerbroek. Hij had een lichtkleurige tas bij zich.

tcm17329101_large.jpg
Dader 2

De bestuurder van de scooter had een lichtere huidskleur dan de man achterop en droeg ongeveer dezelfde kleding als dader 1. Alleen in zijn spijkerbroek zaten op de bovenbenen iets lichtere vlekken.

tcm17329107_large.jpg
Scooter

De scooter waarop ze reden is vrij specifiek. Ze hadden een soortgelijke, vermoedelijk uit Duitsland geïmporteerde Piaggio motorscooter 125 cc. De scooter was donker, mat zwart van kleur. Aan de voorkant zit een lichtkleurig logo van het merk.

tcm17329102_large.jpg
Kenteken

Er zat een blauwe kentekenplaat op.

tcm17329103_large.jpg
Koplamp

De koplamp zit in het stuur van de scooter.

tcm17329099_large.jpg
Buddy seat

De scooter heeft lichtkleurige remgrepen, oranjekleurige richtingaanwijzers en een lichtkleurige handgreep rond het zadel/de buddyseat, die lijkt door te lopen naar achteren. Mogelijk is dit een plek om een (helm)koffer op te kunnen plaatsen.

  • Wie is er op zaterdagavond 21 juni 2014 rond 20.15 uur getuige geweest van de mislukte overval op een bedrijfsleider van een winkel bij de ABN-AMRO bank aan het Bordes in Almere en heeft hierover nog niet met de politie gesproken?

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of het signalement en mogelijk in combinatie met de vrij specifieke Piaggio motorscooter de daders?

  • Wie heeft de daders voor de overval bij de winkel van de bedrijfsleider en/of de ABN AMRO bank zien rondhangen?

  • Wie heeft de daders achter de bedrijfsleider aan zien rennen?

  • Wie heeft de daders voor of na de overval op hun scooter door Almere zien rijden?

  • Wie weet wie zo’n vrij specifieke Piaggio motorscooter heeft en aan het opgegeven signalement voldoet?

  • Wie weet wie op zaterdagavond 21 juni in Almere zo’n scooter heeft bestuurd?

Bordes

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.