Mislukte overval met schietincident bij woning aan het Corrie Besslingplantsoen

 • Pijnacker
 • Update 
tcm17304950_large.jpg

Tijdens de worsteling wordt één van de slachtoffers in zijn buik geschoten.

Update

Mede door de uitzending is een eerste verdachte in deze zaak aangehouden, een man (26) uit Rotterdam. De politie vraagt zich mede door die arrestatie wel af of er de avond voordat het slachtoffer en zijn vriend werden overvallen, misschien iets is gebeurd toen ze in Rotterdam uitgingen. Het slachtoffer is die avond niet alleen in cafe Dynasty geweest, maar ook nog in het cafe Double Deuce op de Paul Krugerstraat in Rotterdam en het Turks restaurant Meram op het Afrikaanderplein. Mogelijk dat er toch nog mensen zijn die op die twee andere locaties opvallende dingen hebben gemerkt in de avond van 29 mei 2013.

In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 mei 2013 rond 00:10 uur wordt er bij thuiskomst voor zijn woning aan het Corrie Besslingplantsoen in Pijnacker een van oorsprong Turkse man (35) en een vriend van hem uit Turkije door drie gemaskerde mannen met een vuurwapen overvallen.

tcm17305019_large.jpg
Worsteling

De daders willen mee de woning ingaan, maar de mannen verzetten zich en er ontstaat een worsteling. De vriend wordt op zijn hoofd geslagen met het vuurwapen en de andere man wordt door de ruit van de deur in zijn buik geschoten als hij het portiek van zijn woning in vlucht. De aanvallers slaan dan op de vlucht in een vermoedelijk om de hoek gereedstaande blauwe Ford Focus.

tcm17305017_large.jpg
Slachtoffer

De man die in zijn buik geschoten is heeft een week onder politiebescherming in het ziekenhuis gelegen. De kogel die in zijn rug was blijven steken kon er eerst niet worden uitgehaald. Later is hij alsnog geopereerd waarbij de kogel zonder verdere schade kon worden verwijderd. Fysiek gaat het inmiddels weer redelijk, maar psychisch heeft hij zo’n klap gehad dat hij inmiddels ergens anders woont.

tcm17305016_large.jpg
Motief

De bewoner van de flat had die avond toevallig een aardig geldbedrag bij zich. Misschien ligt daarin het motief. Maar het kan ook dat er iets heel anders achter zit. De politie wil dan ook graag in contact komen met mensen die hier meer over weten.

tcm17305009_large.jpg
Café Dynasty

Het slachtoffer en zijn vriend waren die avond uit geweest in Rotterdam. Er zou toen iets gebeurd kunnen zijn. Ze zijn op verschillende plekken geweest in Rotterdam, onder andere in café Dynasty aan de Pretorialaan. De politie hoort het graag als zich op één of meerdere van deze plekken iets heeft afgespeeld dat aanleiding was voor de aanval of als mensen gezien hebben dat zij die avond in de gaten werden gehouden of gevolgd.

tcm17306374_large.jpg
Café Double Deuce

De slachtoffers zijn ook nog in het café Double Deuce op de Paul Krugerstraat in Rotterdam geweest.

tcm17306373_large.jpg
Turks restaurant Meram

Ook zijn ze bij het Turks restaurant Meram op het Afrikaanderplein gezien.

tcm17305010_large.jpg
Daders

Het waren drie getinte mannen met donkere kleding en met bivakmutsen op. In ieder geval één van hen had een vuurwapen.

tcm17305013_large.jpg
Ford Focus

Ze reden in een soortgelijke donkerblauwe Ford Focus die vermoedelijk geparkeerd stond om de hoek op de Theodora Versteeghstraat.

tcm17305018_large.jpg
Vlucht

Na de overval rijdt de Ford Focus in hoog tempo weg over de Theodora Versteeghstraat waarna hij linksaf de Miep Gieslaan in zou zijn gegaan en vervolgens rechtsaf de Duikersloot op. Waar de daders daarna met de auto heen zijn gegaan is niet duidelijk.

tcm17305015_large.jpg
Lapjes stof

Op zaterdag 8 juni, iets meer dan een week na de overval, wordt er op het Alexanderpad vlakbij de Klaproostunnel in Pijnacker in het gras daar twee stukken bebloede stof gevonden die afkomstig bleken van een bivakmuts.

tcm17305020_large.jpg
Zub Zero

Die bivakmuts bleek een bepaald type te zijn, namelijk een muts die motorrijders wel onder hun helm dragen. Hij is van het merk Zub Zero en heeft de maat XXL. Het is niet een heel gangbaar merk en de politie wil meer over dat merk weten, bijvoorbeeld waar kunnen de daders dit exemplaar gekocht hebben.

tcm17305008_large.jpg
Bloed

Het is mogelijk dat die bivakmuts door één van de overvallers is gedragen. Omdat er bloed op zat kan het dus betekenen dat één van de daders gewond is geraakt bij de worsteling. Misschien zegt dat iemand in de omgeving de daders iets.

tcm17305014_large.jpg
Getuige oproep

De politie zoekt een specifieke getuige, een man met een hond die rond 00.15 uur op de hoek van Theodora Versteeghstraat en de Miep Gieslaan stond.

 • Wie is er in de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 mei 2013 rond 00:10 uur getuige geweest van de mislukte overval voor een woning aan het Corrie Besslingplantsoen in Pijnacker?

 • Wie weet er meer over een mogelijk motief voor de aanval?

 • Wie heeft er in de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 mei de verdachten in Rotterdam gezien en heeft mogelijk toen iets opvallends gezien wat met de aanval te maken zou kunnen hebben?

 • Wie heeft er een vermoeden wie de daders zijn, mogelijk in combinatie met een donkerblauwe Ford Focus, een bijzondere bivakmuts van het merk Zub Zero en/of letsel van de worsteling?

 • Wie heeft de daders in de Ford Focus op hun vlucht gezien?

 • Wie heeft er gezien dat de spullen werden achtergelaten bij het Alexanderpad?

 • Wie kan er meer vertellen over het merk Zub Zero?

 • Wie heeft er in de periode voor 29 mei iets gezien in de buurt van de flat van het slachtoffer wat met de overval te maken zou kunnen hebben?

 • Wie herkent zichzelf in de getuige oproep?

Corrie Besslingplantsoen

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.