Mislukte overval op bakkerszaak aan het Sierplein

  • Amsterdam

Twee overvallers bedreigden op 4 maart 2020 een moeder en dochter die een bakkerszaak runnen aan het Sierplein in Amsterdam Nieuw-West. De overval is niet door camera’s vastgelegd, maar de daders blijken die woensdagochtend wel op de bewakingsbeelden van een ándere winkel te staan.

Update

Er zijn sinds de uitzending 10 tips binnengekomen, maar helaas nog geen gouden. Beschikt u over informatie? Geef het door!

De twee bezochten vóór de overval een drogisterij aan datzelfde Sierplein. Ze hadden hun gezichten deels bedekt en droegen een capuchon. Of ze aanvankelijk het plan hadden om bij de drogisterij toe te slaan is niet duidelijk, maar de laatste maanden zijn in dit deel van Amsterdam geregeld drogisterijen overvallen.

De mannen wachtten echter keurig om geholpen te worden. Aan de medewerkster die kwam aanlopen, vroegen ze of in de winkel frisdrank werd verkocht. Na haar vriendelijke “nee” liepen de twee rustig weer naar buiten.

Vuurwapen

Kort daarna hollen de mannen richting de bakkerszaak. Bij binnenkomst daar, loopt één van hen dreigend op de eigenares af. Hij tikt met een vuurwapen op de werkbank en vraagt om geld. De vrouw rent hierop naar het magazijn achter de winkel, waar haar dochter ook is. Van daaruit vluchten de vrouwen naar buiten.
De overvallers lijken zich te realiseren dat er op deze manier niets te halen valt. Ze druipen zonder buit af.

202273_Amstrdm_pd4.jpg
De bakkerszaak aan het Sierplein

Kenmerken

De overvaller die het vuurwapen toonde, is tenger gebouwd en duidelijk kleiner dan zijn handlanger. Hij heeft een licht getinte huidskleur, droeg witte gympen en heeft volgens het slachtoffer een opvallend spitse neus.
De andere verdachte heeft een lichte huidskleur en is dus wat langer dan de man met het wapen. Hij had die ochtend zwarte sneakers aan van het merk Vans.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Wie heeft informatie over (een van) de overvallers?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Sierplein

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER