'Mobiel banditisme'

  • Nederland
  • Update 

Daders loeren op oudere mensen

Tussen september 2016 en februari 2017 hebben een vrouw en twee mannen maar liefst 26 keer toegeslagen met een combinatie van shouldering, babbeltrucs en pinpasfraude. Ze hebben door heel Nederland heen voor zo’n 25.000 euro schade aangericht.

117314_bndtsm_actie.jpg
Pinpas

De werkwijze varieert licht van geval tot geval, maar er zit wel een rode draad in: de slachtoffers zijn veelal oudere mensen en het doel is altijd om hen de pinpas te ontfutselen en hun rekening te plunderen. Dat gebeurt steeds nadat eerst de pincode is afgekeken.

117314_bndtsm_3luik2.jpg
Oost-Europees

Bij meerdere gelegenheden zijn de daders gefilmd door bewakings-camera’s. Het gaat om een vermoedelijk Oost-Europees drietal dat meestal donker gekleed gaat. De beide mannen hebben kort donker haar en de vrouw heeft lang donker haar. De leeftijd van één van de twee mannen wordt geschat op eind 30, die van de andere rond 50 jaar oud en de vrouw is vermoedelijk begin 30.

  • Wie heeft informatie over de getoonde daders? Weet u wie zij zijn of waar ze zijn (geweest)? 

Niet meer in Nederland

De incidenten zijn in februari 2017 abrupt gestopt. De politie vermoedt dat het trio sindsdien niet meer in Nederland verblijft. Het valt zeker niet uit te sluiten dat ze terugkomen, dus kijkt u naar ze uit. Ziet u hen ergens of heeft u andere informatie over deze daders, laat het de politie weten.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Nederland

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.