Moeder en baby met de dood bedreigd door overvallers

  • Rotterdam

Twee mannen overvielen op 18 februari een 31-jarige vrouw in haar woning aan de Zevenkampse Ring. Ze bedreigden niet alleen de vrouw met de dood, maar dreigden ook haar zes weken oude baby te doden.

Update

Inmiddels zijn er tegen de 20 tips binnengekomen, waarbij ook namen zijn genoemd, bedankt! De rechercheurs zijn ermee aan de slag.

Gelukkig zijn er goede bewakingsbeelden uit het appartementengebouw. Daarop is te zien hoe, rond 22.00 uur die dinsdagavond, de twee vermoedelijke overvallers achter een bewoner aan naar binnen glippen. Ze leken doelgericht op de woning van het slachtoffer af te gaan.

Bedreiging baby

De mannen belden aan bij de vrouw en zodra zij de deur opende, duwden ze haar naar binnen. Ze waren ervan overtuigd dat er contant geld te halen viel. Toen het slachtoffer dat ontkende, werd de situatie nog veel hachelijker.
Eerst bedreigden de overvallers de bewoonster met een vuurwapen en toen ze volgens hen nog steeds ‘loog’, pakte één van hen haar baby uit de wieg. Hij hield het kleine meisje vast en zette zijn vuurwapen in haar zij.

202351_rotterdam_2luik2.jpg
De mannen gingen achter een bewoner aan naar binnen

Papiaments

Na de angstaanjagende momenten smeet de man het kindje terug in haar wieg. De twee overvallers zijn uiteindelijk vertrokken met alleen wat geld uit de portemonnee van de vrouw. Ook bij hun vertrek zijn ze op bewakingsbeelden vastgelegd.
Beide overvallers hebben een donkere huidskleur. Volgens het slachtoffer zijn ze mogelijk Antilliaans; ze spraken vermoedelijk Papiaments. De ene man is iets kleiner en tengerder dan de andere.

Brievenbus

De mannen hadden de mobiele telefoon van de bewoonster afgepakt en namen die aanvankelijk ook mee. Heel opmerkelijk echter, hielden ze buiten even in om het toestel in haar brievenbus te stoppen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Wie herkent (een van) de mannen op de bewakingsbeelden?
Wie weet waarom de overvallers juist déze vrouw tot slachtoffer maakten?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Zevenkampse Ring

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.