Mogelijk verband tussen kappersruzie en schietincident

  • Rijswijk

Kapperszaak Empire Barberz aan de Lindelaan in Rijswijk werd op vrijdag 30 augustus 2019 rond 02.10 uur beschoten. In totaal zijn er acht kogels afgevuurd met een automatisch wapen, vermoedelijk een Kalasjnikov.

Update

Inmiddels zijn er drie reacties binnengekomen. Het team is ermee aan de slag.

Opvallend is dat op de dag van het schietincident een rechtszaak diende over een vechtpartij in de kapperszaak. Die vond plaats op 18 mei 2019 en resulteerde in een aantal aanhoudingen.
Of er een verband is tussen beide incidenten wordt momenteel onderzocht. De politie houdt rekening met meerdere mogelijke scenario’s.

Vechtpartij op 18 mei

Aanleiding voor de vechtpartij in mei waren acht kappersstoelen, waarover de kapper uit Rijswijk onenigheid kreeg met een kapper uit Den Haag. Op de bewuste zaterdagmiddag kwam de Haagse kapper – in het gezelschap van acht mannen – de stoelen terugeisen. Hierdoor ontstond er een gevecht tussen beide kappers, waarbij ook een aantal buren betrokken raakte. Eén van deze buren raakte ernstig gewond doordat de Haagse kapper hem meerdere keren sloeg met een hoofdsteun

Signalement schutter

Uren voor aanvang van de rechtszaak op 30 augustus werd de kapperszaak in Rijswijk beschoten. Op bewakingsbeelden is de schutter kort te zien. Hij droeg die nacht donkere kleding en mogelijk een grijze joggingsbroek. 

119619_Rijswijk_vlucht2.jpg
 

Gevlucht

De schutter is gevlucht via het steegje tegenover de kapperszaak. Daarna is hij waarschijnlijk via de Jan Tooroplaan linksaf gegaan in de richting van de Burgemeester Elsenlaan. Dit is in de richting van Den Haag of Plaspoelpolder.

Veroordeling

De Haagse kapper werd op vrijdag 13 september veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor geweldpleging. De Rijswijkse kapperszaak is op last van de burgemeester drie maanden gesloten.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help het onderzoek verder

Heeft u een idee wie de schutter is of mogelijk diens opdrachtgever? Of heeft u informatie over het motief voor de beschieting van de kapperszaak aan de Lindelaan? Meld het a.u.b. bij de politie.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Lindelaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER