Mohamed Nyabi

Mohamed Nyabi wordt gezocht voor de smokkel van en handel in verdovende middelen, voor verboden wapenbezit en voor deelname aan een criminele organisatie. Ook zou hij in 2020 in Duitsland betrokken zijn geweest bij een gewelddadige ontvoering en vrijheidsbeneming.

De voortvluchtige Nyabi, bij sommigen bekend onder de bijnamen ‘Nibit’ en/of ‘Tommy’, maakt vermoedelijk gebruik van vervalste identiteitsbewijzen.

Contacten aangehouden

Op internet heeft Nyabi zich voorgedaan als succesvolle zakenman die in onder meer kunst handelt. Hij zou kantoor houden in Dubai en “voor zaken” veel in het buitenland vertoeven. Nadat drie van zijn contacten werden aangehouden, onder wie zijn broer, is de toen 43-jarige Nyabi in mei 2022 toegevoegd aan de Nationale Opsporingslijst.

Benader Nyabi niet zelf

Kijkt u goed naar de foto’s op deze pagina en neem contact op met de politie als u een idee heeft waar Mohamed Nyabi kan zijn (geweest). Ziet u Nyabi ergens, benader hem dan onder geen beding zelf. Bel 112 of als u zich in het buitenland bevindt +31 79 345 98 00.