Moord Aziz Anzi (37) op parkeerplaats aan de A12

  • De Meern
  • Update 

De witte Fiat 500 van het slachtoffer werd door een groot aantal kogels geraakt.

Op zaterdagavond 19 september 2015 rond 22.00 uur werd Aziz Anzi (37) op de parkeerplaats aan de A12 bij De Meern Zuid in zijn witte Fiat 500 doodgeschoten. Een man heeft met een vermoedelijk automatisch wapen heel gericht meerdere keren op hem gevuurd. Hij is ter plekke overleden.

  • Wie is er op zaterdagavond 19 september 2015 rond 22.00 uur getuige geweest van de moord op Aziz Anzi (37) op de parkeerplaats aan de A12 bij de Meern Zuid?
tcm17342409_large.jpg
Onderzoek

De politie is nog aan het onderzoeken waarom Anzi zaterdagavond op de parkeerplaats stond: of hij daar een afspraak had, er wellicht naartoe is gelokt, of dat hij misschien is gevolgd. Vandaar dat zij in ieder geval in contact willen komen met iedereen die Aziz Anzi zaterdag heeft gesproken of heeft gezien.

tcm17342406_large.jpg
Fiat 500

Hij reed die dag in een witte Fiat 500 met kenteken 06-RDR-6.

tcm17342411_large.jpg
Vluchtauto

De schutter is na de liquidatie gevlucht in een zwarte Mercedes-AMG station. De politie wil weten op welke moment de auto op het parkeerterrein is gekomen, waar deze heeft gestaan en welke persoon of personen uit zijn gestapt.

  • Wie heeft er zaterdagavond omstreeks 22.00 uur de vluchtauto op een van de mogelijke vluchtroutes zien rijden?
tcm17342441_large.jpg
Vluchtroute

Na het schieten stapt de schutter weer in en rijdt dan de parkeerplaats af richting de snelweg A12. Verder op de A12 heeft de zwarte Mercedes volgens een getuige de A2 genomen richting Nieuwegein en Den Bosch.

  • Wie reed er op zaterdag 19 september 2015 omstreeks 21.50 uur op de oprit richting Oudenrijn en heeft last gehad van de vluchtauto die door rood reed?
tcm17342407_large.jpg
Getuigen

De parkeerplaats aan de A12 bij de Meern ligt vlak naast een aantal restaurants: er is een AutoGrill, een Burgerking en een Starbucks. De politie wil graag met getuigen in contact komen. Mensen kunnen belangrijke dingen hebben gezien, een flard van een kenteken, misschien iets van de schutter.

  • Wie heeft Aziz Anzi zaterdagavond of op een ander eerder moment gezien en/of gesproken in een situatie die relevant kan zijn voor het onderzoek?
tcm17342410_large.jpg
Relevant

De politie wil met mensen in contact komen die Aziz Anzi die zaterdagavond of op een ander eerder moment gezien hebben in een situatie die relevant kan zijn voor het onderzoek, bijvoorbeeld dat hij ruzie met iemand had.

  • Wie heeft er andere relevante informatie en dit nog niet met de politie gedeeld?
tcm17342408_large.jpg
Hulp

Mocht u getuige zijn geweest van de moord en daar behoefte aan hebben om over te praten, dan staan de mensen van slachtofferhulp voor u klaar. Meer informatie vindt u op: www.slachtofferhulp.nl

tcm17342700_large.jpg
Bijna aanrijding

Uit onderzoek blijkt dat de vluchtauto vanaf de parkeerplaats rechtsaf is gegaan de A12 op in de richting van knoopunt Oudenrijn. Daarbij is de auto door het rode licht gereden met hoge snelheid. Uit gegevens blijkt dat er op datzelfde moment een andere auto vanuit De Meern linksaf reed, dezelfde oprit op richting Oudenrijn. Het is zeer waarschijnlijk dat hier een bijna aanrijding heeft plaatsgevonden tussen beide auto’s. De politie komt graag in contact komen met de persoon die daar gereden heeft en vermoedelijk de bijna aanrijding heeft gehad.

Verdovende middelen

In de periode na de moord proberen rechercheurs zo veel mogelijk te weten te komen over slachtoffer Aziz Anzi. Al snel lijkt zijn dood een link te hebben naar de handel in verdovende middelen. 

buitenborgh3.jpg
Bungalowpark Buitenborgh in Vinkeveen

De recherche ontdekt ook dat hij ergens in 2015 vermoedelijk in een recreatiewoning op bungalowpark Buitenborgh in Vinkeveen heeft verbleven. Maar waar, wanneer en waarom is nog onduidelijk.

  • Wie weet in welk huis Aziz heeft verbleven en/of heeft hem op dat park Buitenborgh in Vinkeveen tot aan zijn dood vorig jaar september gezien of gesproken?
getuigenb.jpg
Bewakingsbeelden McDonald’s

En er zijn bewakingsbeelden gevonden waarop Aziz twee dagen voor zijn dood te zien is met twee onbekende mannen, op donderdag 17 september rond 13.30 uur ‘s middags in de McDonalds aan de Polakweg in Rijswijk. De lange man  is circa 2 meter lang en heeft een opvallend tasje bij zich. Tien minuten later arriveert Aziz Anzi, ook hij heeft een tas bij zich. Na zo’n vijf minuten gaan ze met z’n drieën weer naar buiten. Aziz is zo’n 1.70 meter, van de twee onbekende mannen is de kleinere ongeveer 1.85 m. 

  • Wie zijn de twee onbekende mannen met wie Aziz Anzi op donderdag 17 september 2015 gezien is in de McDonalds aan de Polakweg in Rijswijk? 

carpoolplaats A12

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.