Moord in 2018 op Gerty Vanhoef (61)

  • Elen (België)

Een vraag die haar nabestaanden en de Belgische politie al zes jaar bezighoudt, is wie verantwoordelijk is of zijn voor de moord op Gerty Vanhoef. De toen 61-jarige inwoonster van Elen, een deelgemeente van Dilsen-Stokkem in Belgisch Limburg, werd meerdere keren met een wapen gestoken en vervolgens in haar brandende woning achtergelaten.

Onderzoek wees uit dat de brand opzettelijk was aangestoken. Mevrouw Vanhoef woonde op een boerderij niet ver van Maaseik, aan de zandweg Damiaan die uitkomt op de Pastoorsdijk. Gezien de ligging zo dicht bij de Nederlandse grens en de gemeente Sittard-Geleen hoopt de Belgische politie op tips vanuit die regio.

Boodschappen in Maaseik

De moord op de 61-jarige moeder van drie volwassen  kinderen werd gepleegd in de vooravond van dinsdag 28 augustus 2018. Het slachtoffer heeft net na 17.00 uur boodschappen gedaan bij een supermarkt in Maaseik. Ze is vervolgens thuisgekomen en heeft de aankopen opgeruimd.

242318 België So11
Gerty Vanhoef

Om 18.11 uur stuurde mevrouw Vanhoef een berichtje naar een vriendin, wat haar laatste teken van leven zou blijken. Rond 19.00 uur werd ontdekt dat de boerderijwoning hevig in brand stond. Wat in de ongeveer 45 tussenliggende minuten is gebeurd, is nog altijd niet opgehelderd.

Twee auto’s gezien

In het Belgische opsporingsprogramma ‘Faroek’ zijn onlangs vragen gesteld over twee auto’s die destijds zijn gezien op de Pastoorsdijk. De politie vraagt Nederlandse kijkers om daarover óók mee te denken.

Er waren eind augustus 2018 werkzaamheden bij de nabijgelegen rivier de Maas. Rondleidingen op de werkplaats leverden toen nogal wat extra verkeer op in de verder rustige omgeving. Mogelijk heeft één van de bezoekers iets gezien of zijn er foto’s gemaakt waarop mogelijk nuttige informatie staat.

De voertuigen waarover de politie graag informatie ontvangt, zijn:

  • een donkergrijze, klein type SUV. Deze reed op die dinsdag 28 augustus 2018 rond 18.30 uur in de richting van Elen
  • een donkerkleurige auto, eveneens een klein type SUV, die rond 18.45 uur wég van Elen reed. Aan dit voertig viel een lichtkleurige achterbumper op.
242318 België So5
Gerty Vanhoef
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

  • Heeft u iemand horen spreken over wat mevrouw Vanhoef is aangedaan, weet u iets over een motief of aanleiding daarvoor en/of heeft u mogelijk informatie over een of meer betrokken personen?
  • Weet of vermoedt u iets over één of beide SUV’s die die vooravond van dinsdag 28 augustus 2018 over de Pastoorsdijk reden en/of wie daarvan de inzittenden waren?
  • Beschikt u over foto- of videomateriaal van tussen circa 18.00 en 19.00 uur die dag uit de omgeving van de woning van het slachtoffer?

Neem dan alstublieft contact op, desnoods anoniem. Dat kan via de Nederlandse politie op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Damiaan in Elen, België

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.