Moord John Wassink (45)

  • Roosendaal
  • Update 
tcm17328603_large.jpg

Waarschijnlijk is hij in zijn eigen woonwagen doodgeschoten.

Op maandag 28 juli 2014 vindt een schipper een pakket, drijvend in het Markkanaal tussen Oosterhout en Terheijden. Hij waarschuwt de politie die het pakket onderzoekt. Het blijkt het lichaam te zijn van John Wassink (45) uit Roosendaal.

tcm17328606_large.jpg
Slachtoffer

John Wassink was de eigenaar van een autobedrijf en een bekende in het woonwagenmilieu. Zijn vrienden en bekenden kenden hem vooral als Johnny of Lange John. Hij woonde en werkte aan het Spectrum in Roosendaal-Oost. Privé is hij al meer dan twintig jaar samen met zijn partner waarmee hij twee kinderen heeft.

tcm17328614_large.jpg
Werk

Op vrijdag 25 juli voert één van de vaste krachten, een Poolse monteur, reparaties uit. Ook Johns compagnon is aan het werk. Rond 18.30 uur gaat zijn compagnon op huis aan en om 20.00 uur de automonteur. John blijft alleen achter.

tcm17328610_large.jpg
Vakantie

Even later staat zijn partner om het punt naar Spanje af te reizen. Ze komt nog even afscheid nemen, samen met haar vader, Johns schoonvader. Ze vertrekt voor een geplande vakantie. John moet op de zaak passen en kan niet mee naar het zuiden.

tcm17328607_large.jpg
Spoorloos

Die avond brengt hij door met zijn schoonvader en tegen 23.00 uur, terwijl John WhatsApp-contact heeft met zijn partner vertrekt zijn schoonvader weer. Om 00.45 uur stuurt hij zijn partner nog een berichtje. Daarna blijft het stil. De volgende ochtend is John nergens te bekennen en twee dagen later wordt het lichaam van John gevonden in het kanaal.

tcm17328602_large.jpg
Moord

In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 juli tussen 00.45 uur en 09.00 uur is John Wassink waarschijnlijk in zijn eigen woonwagen doodgeschoten. De dader of daders hebben daarbij behoorlijk wat sporen achtergelaten Niet alleen in de woonwagen, maar verspreid over het hele bedrijfsterrein. De politie heeft sterk de indruk dat de daders gehaast te werk zijn gegaan.

tcm17328608_large.jpg
Sporen

Er zijn verschillende bloedsporen in de woonwagen aangetroffen en op plekken waar dat met het blote oog niet te zien was, heeft de politie met forensische methodes sporen weer zichtbaar gemaakt. De politie is nog in afwachting van de bevindingen van het NFI en krijgt daar binnenkort meer duidelijkheid over.

tcm17328604_large.jpg
Motief

John was een bekende van de politie die zijn geld de laatste jaren verdiende in de autohandel. Of zijn werk er iets mee te maken heeft is niet bekend. Er kunnen ook andere zaken hebben gespeeld in zijn leven die voor iemand aanleiding zijn geweest hem dood te willen.

tcm17328609_large.jpg
Twee mannen

Behalve zijn schoonvader waren er die vrijdagavond 25 juli waarschijnlijk ook twee mannen bij John op bezoek in zijn woonwagen. De politie weet nog niet wie dit zijn en Johns schoonvader zegt deze mannen niet te kennen. Voor het onderzoek is het erg belangrijk om te weten wie die jonge mannen zijn en wat ze daar die avond hebben gedaan. Mogelijk zijn ze laat op de avond of aan het begin van de nacht nog in de woonwagen geweest.

tcm17328612_large.jpg
Waakhonden

Normaal gesproken lopen John’s waakhonden ‘s nachts rond. Het is niet bekend of dat op de fatale nacht ook zo was maar het is aannemelijk dat hij zijn honden gewoon heeft losgelaten. Die beesten zijn er namelijk om vreemden van het terrein te weren en dat maakt het voor onbekenden moeilijk in de buurt van de woonwagen te komen. Misschien zegt dat dus iets over de dader of daders.

tcm17328611_large.jpg
Vindplek

Het lichaam van John moet al minstens twee dagen in het kanaal tussen Terheijden en Oosterhout hebben gelegen. De politie weet dat het er op zaterdagochtend 26 juli rond 09.00 uur heeft gelegen, dus in de nacht van vrijdag op zaterdag meteen na de moord moet het lichaam van John Wassink daar al zijn achtergelaten.

tcm17328600_large.jpg
Dumpen lichaam

Waarschijnlijk is zijn lichaam tijdens die twee dagen door de stroming verplaatst. Vanaf de blauwe brug ziet een fietster op zaterdagochtend 26 juli een groot pakket in het water liggen. Ze besteedt daar verder geen aandacht aan, maar achteraf is dat waarschijnlijk het lichaam van John geweest. Dat zou betekenen dat hij ongeveer 700  meter van de plek waar hij uiteindelijk is gevonden in het water is achtergelaten.

tcm17328601_large.jpg
Getuigen

De politie wil weten of iemand die nacht een voertuig heeft gezien in de buurt van het Markkanaal tussen Oosterhout en Terheijden. Of misschien hebben toevallige voorbijgangers vanaf de blauwe brug activiteiten gezien aan de oever van het kanaal.

tcm17328605_large.jpg
Omgeving

Het kanaal ligt op ongeveer 30 kilometer rijden vanaf het terrein waar John woonde. De vraag is waarom zijn lichaam juist daar is gedumpt en niet in de omgeving van Roosendaal. Misschien zijn de dader of daders bekend in de omgeving van Breda of Terheijden en hebben ze daarom voor het Markkanaal gekozen.

Het Spectrum

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.