Moord/doodslag Nikki Lawalata (27)

 • Almere
 • Update 
tcm17307597_large.jpg

Een jonge onderneemster in de bloei van haar leven wordt in een bos levenloos teruggevonden.

Update

Mede door uw tips werd vorige week een vrouw (39) uit Almere aangehouden. Over de relatie van deze vrouw met de vriend van Nikki die nog steeds vastzit, kan het team op dit moment nog niets kwijt.

Op woensdag 4 september 2013 tegen 15:30 uur wordt in de bossen langs de Torenvalkweg tussen Lelystad en Almere het lichaam van een dode vrouw gevonden. Na onderzoek blijkt het om de sinds zondag 1 september 2013 vermiste Nikki Lawalata (27) uit Amsterdam te gaan. Ze blijkt met geweld om het leven te zijn gebracht.

tcm17307601_large.jpg
Slachtoffer

Nikki Lawalata was van half Nederlands en half Molukse afkomst. Ze groeide op in Uitgeest bij haar ouders en broer. Nikki verhuist naar Amsterdam en begint in 2012 met een vriend een conceptstore aan de Koningsstraat in de Nieuwmarktbuurt.

tcm17307598_large.jpg
Niet bereikbaar

Op zaterdagavond 31 augustus had Nikki afgesproken met een vriendin op het Volttfestival, een technofestival op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. Zij komt echter niet opdagen en ook neemt ze haar telefoon niet op. Als Nikki ook de volgende dag niet bereikbaar blijft, slaat haar familie meteen alarm.

tcm17307606_large.jpg
Vriend

Ze had sinds een maand of twee een nieuwe vriend (32) met een huis aan de Donarstraat in Almere waar Nikki vaak was. De vriend vertelt dat hij haar zaterdagochtend 31 augustus, de ochtend voor het festival, voor het laatst heeft gezien. Nikki had die nacht bij hem geslapen en hij moest die ochtend vroeg naar zijn werk. Sindsdien zou hij haar niet meer gesproken hebben.

tcm17307685_large.jpg
Vondst auto

Op maandag 2 september ziet haar vriend de witte Fiat 500 van Nikki in de berm langs de Poseidonsingel in Almere staan. Dat is hemelsbreed zo’n 150 meter bij zijn huis aan de Donarstraat vandaan. Forensisch rechercheurs beginnen meteen een grootschalig onderzoek in en rondom de auto maar van Nikki ontbreekt ieder spoor.

tcm17307602_large.jpg
Sporen

Het rechercheteam besluit het huis van Nikki’s vriend aan de Donarstraat in Almere te doorzoeken omdat ze daar voor het laatst gezien zou zijn en omdat haar auto er vlakbij werd gevonden. De politie vindt daar sporen die erop wijzen dat er in het huis iets met Nikki is gebeurd. Haar vriend wordt verdachte in de zaak, maar hij blijft volhouden niet te weten waar Nikki is.

tcm17307605_large.jpg
Vondst Nikki

Op woensdag 4 september vindt een gemeentewerker bij de bosjes langs de Torenvalkweg, een rustige weg tussen Almere en Lelystad, het lichaam van de vermiste Nikki Lawalata. Zij blijkt met geweld om het leven te zijn gebracht. De politie wil graag met alle mensen in contact komen die daar iets hebben gezien wat met de moord op Nikki te maken zou kunnen hebben.

tcm17307684_large.jpg
Onbekende bestuurder

Op zaterdag 31 augustus staat de auto van Nikki de hele dag op zijn vaste parkeerplek bij haar vriend in Almere. Rond 13.34 uur komt er iemand vanaf de woning van Nikki’s vriend naar de auto toe, stapt in en slaat linksaf. Dat is de enige manier om op de Poseidonsingel te komen waar de Fiat twee dagen later werd gevonden. Nikki sloeg altijd rechtsaf om naar haar werk in Amsterdam te gaan dus waarschijnlijk zat iemand anders in de auto.

tcm17307683_large.jpg
Beeldmateriaal

Er worden langs de Poseidonsingel huizen gebouwd en op zaterdag 31 augustus werd er bovendien gewerkt aan een nieuwe brug over het kanaal. Misschien bezocht iemand in dat weekend zijn huis in aanbouw en maakte hij of zij foto’s. De politie zou dit materiaal graag willen bekijken.

tcm17307603_large.jpg
Tas

Er zijn spullen van Nikki kwijt die zij altijd bij zich had. Onder andere een soortgelijke opvallende en vrij grote paars-roze handtas van het merk Fendi.

tcm17307596_large.jpg
Mobiel

Ook haar mobiele telefoon is nog kwijt. Dat is een soortgelijke witte Nokia, type 920.

 • Wie is er tussen vrijdag 30 augustus en woensdag 4 september getuige geweest van de moord of doodslag op Nikki Lawalata (27)?

 • Wie heeft er rondom het huis van de verdachte aan de Donarstraat in Almere Poort tussen vrijdag 30 augustus en woensdag 4 september iets gezien of gehoord wat met de dood van Nikki te maken zou kunnen hebben?

 • Wie heeft er op zaterdagmiddag 31 augustus rond 13.30 uur gezien wie er naar de auto van Nikki liep en wegreed?

 • Wie heeft er Nikki na vrijdag 30 augustus 17.30 uur nog in leven gezien?

 • Wie heeft er tussen zaterdagmiddag 31 augustus 13.30 uur en maandagmiddag 2 september rond 14.30 uur de witte Fiat 500 op de Poseidonsingel zien aankomen of zien staan?

 • Wie heeft er langs de Torenvalkweg waar Nikki werd gevonden iets gezien wat met de moord te maken zou kunnen hebben?

 • Wie heeft er ’s nachts in de periode van vrijdag 30 augustus tot dinsdag 3 september over de Torenvalkweg gereden?

 • Wie was er op zaterdag 31 augustus bij de Poseidonsingel en heeft daar foto’s gemaakt?

 • Wie heeft de tas en/of mobiel van Nikki gevonden, weet wie ze heeft of heeft deze te koop aangeboden gekregen?

Torenvalkweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.