Beloning

Nieuw onderzoek naar dood Ferdi Mathilda (31)

  • Eindhoven

In de nacht van 27 op 28 november 2019 werd de 31-jarige Ferdi Mathilda uit Boxtel met fors geweld om het leven gebracht. Zijn lichaam werd de volgende ochtend gevonden achter een bedrijfspand aan de Fuutlaan in Eindhoven. Ferdi liet een dochter na van destijds 3 jaar oud.

Ze komt vaak vragen wat er met papa is gebeurd en waarom ze dat hebben gedaan.”
zus van Ferdi over zijn dochter

Ferdi in beeld

Op beelden uit het centrum van Eindhoven is te zien hoe Ferdi die nacht samen met een kennis vanaf de Hemelrijken richting het Fair Play Casino aan de Nieuwstraat liep.
Daar zijn ze kort binnen geweest om daarna terug te gaan naar de Hemelrijken, waar een witte Kia Rio geparkeerd stond.

Fuutlaan

Uit camerabeelden blijkt dat de Kia Rio om 01.02 uur over de Fuutlaan richting het bedrijfspand reed. Zes uur later werd daar Ferdi’s lichaam aangetroffen.
De kennis zegt dat hij Ferdi heeft afgezet op de Fuutlaan en vrijwel meteen is weggereden. Wat er vanaf dat moment is gebeurd, is niet duidelijk. Aan de achterkant van het pand was geen camera gericht op de plek waar Ferdi werd gevonden.

Sporen

Ferdi is met veel geweld om het leven gebracht. In de buurt van de plaats waar zijn lichaam lag, werden een hamer en een mes gevonden. De politie werkt nu aan een visuele reconstructie van de plaats delict om bepaalde scenario’s te toetsen.

232157_eindhvn_fm_drone1.jpg
Centraal het bedrijfspand aan de Fuutlaan

Gouden kettingen

De gouden kettingen die Ferdi vrijwel altijd droeg – ook de bewuste nacht – had hij niet meer om toen zijn lichaam werd gevonden. Mogelijk zijn deze meegenomen door de dader(s).

232157_eindhvn_fm_so4.jpg
Ferdi Mathilda met zijn gouden kettingen om
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

Door wie werd Ferdi Mathilda om het leven gebracht en waarom?
De Hoofdofficier van Justitie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding en veroordeling van de dader(s).

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Fuutlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER