Nieuwe informatie rond crimineel conflict Gezichtslaan

  • Doorn
  • Update 

Een woning aan de Gezichtslaan was op 29 juni 2017 het doelwit van een beschieting met een automatisch wapen. Uit nieuwe informatie zou blijken dat de beschieting rechtstreeks samenhangt met wat een getuige een dag eerder zag: een man die met een heel zwaar wapen door de straat liep.

Update

Er is één tip binnengekomen, bedankt! Meer informatie blijft welkom.

119196_doorn_dad1.jpg

Er waren al eerder incidenten rond deze bewuste woning. Waarschijnlijk hebben de bedreigingen te maken met een conflict in een zeer zwaar crimineel milieu.

  • Wie weet wie de man is die heeft geschoten?
119196_doorn_seat.jpg
Camerabeelden

Op beelden is te zien hoe die donderdagavond rond 22.45 uur een zwarte Seat Leon Cupra voorbijrijdt. Vijf minuten later verschijnt de auto, met daarin vermoedelijk de schutter, weer in de straat.

119196_doorn_dad2.jpg

Nadat de schoten zijn gelost, zien we een tweede man paniekerig wegrennen. Gelukkig raakte er niemand gewond. Wel schampte een kogel de stoel van een buurvrouw, waarin zij vaak zit te lezen.

  • Wie weet wie de mannen op de bewakingsbeelden zijn?

Man met zwaar wapen

Uit nieuwe informatie blijkt dat een dag ervoor, op woensdag 28 juni, een man met een heel zwaar wapen door de straat heeft gelopen.

119196_upd-doorn_nw-wapen.jpg

Dat zou een groenachtige buis hebben gehad, soortgelijk aan het wapen op de foto.

119196_doorn_peugeot.jpg

In slechts tien minuten tijd reed rond 19.00 uur vijf keer een grijze Peugeot 308 stationwagen voorbij. Mogelijk heeft in die auto de man met het zware wapen gezeten.

  • Wie herkent de betrokken auto’s in relatie tot de verdachten?

Flapoor

Getuigen hebben van die man een signalement kunnen geven. Hij is lichtgetint en vermoedelijk rond 40 jaar oud. Hij zou een opvallend forse en grote lichaamsbouw hebben en zo’n 1.90 meter lang zijn. Die dag had de man kort, zwart haar – waarin geen gel – en droeg hij een donkerkleurige zomerjas. Opvallend detail: hij zou een flapoor hebben.

119196_upd-doorn_nw-gezichtslaan.jpg
Verkeerde huis

De politie heeft informatie ontvangen dat de man bijna de verkeerde woning onder vuur had genomen. Op de hoek van de Gezichtslaan staat namelijk een huis met hetzelfde huisnummer. Gelukkig weigerde het wapen.

  • Wie weet wie de forse man met flapoor is die met een zwaar wapen bijna op het verkeerde huis vuurde?

Huis afgesloten

De woning die op 29 juni 2017 werd beschoten, is kort daarna afgesloten op last van de burgemeester. Besloten werd dat niemand het huis meer in mocht, wat de directe dreiging in de wijk wegnam.

  • Wie heeft informatie omtrent de bedreigingen?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie