Nog twee verdachten gezocht van bijna-fataal schietincident

  • Almere

Ondanks een aantal aanhoudingen heeft de politie nog niet het hele verhaal compleet rond een ernstig schietincident van zondagochtend 23 oktober 2022. Een 41-jarig man ontsnapte daarbij ternauwernood aan de dood toen hij van dichtbij werd neergeschoten.

Het slachtoffer was een stukje gaan fietsen omdat hij niet kon slapen en trof tegen 04.45 uur op de Wijsgeerbaan een groepje van twee vrouwen en drie mannen. Er werd iets naar de fietsende man geroepen, waarop hij stopte en keerde. Bij de confrontatie die volgde, werd het slachtoffer geïntimideerd en even later door een kogel getroffen.

Mogelijke vergissing

Het letsel dat het slachtoffer opliep, is bijzonder ernstig. De Almeerder verkeerde wekenlang in levensgevaar en zal zeer waarschijnlijk nooit meer kunnen lopen.

222426_almere_wijsgeerbaan.jpg
Wijsgeerbaan in Almere

De politie wil weten waarom deze man is neergeschoten en of er een relatie is tussen de groep en het slachtoffer. Voor nu wordt er serieus rekening mee gehouden dat het slachtoffer voor iemand anders kan zijn aangezien.

Rollen nog onderzocht

Eén van de mannen uit het groepje is aangehouden, net als beide vrouwen, en van de overige twee mannen is bekend wie zij zijn. Daarom toont de politie de verdachten niet herkenbaar. Wat van ieder van de vijf de precieze rol is geweest bij het schietincident, wordt nog verder onderzocht.
De politie komt graag in contact met mogelijke getuigen die iets hebben gezien die vroege ochtend van zondag 23 oktober. Ook als u mogelijk meer weet over de schutter en/of diens motief, hoort de politie graag van u.

222426_almere_pd1.jpg
Hoek Beeldhouwerpad – Wijsgeerbaan

Oproep buurtbewoners

Aan weerszijden van de plaats delict bevinden zich appartementen. Woont u daar en herinnert u zich dat u iets heeft gehoord of gezien dat van belang kan zijn? Meld het alstublieft, desnoods anoniem.
Het is niet uit te sluiten dat de groep van vijf verdachten eerder die nacht op of in de omgeving van de Grote Markt is geweest daar in Almere. Mogelijk zijn ze bij een eerder conflict betrokken geweest of is er iets anders gebeurd dat kon meespelen bij het incident op de Wijsgeerbaan. Heeft u daarover informatie, neem ook dan alstublieft contact op.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Contact met de politie

Uw informatie doorgeven kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Wijsgeerbaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.