Nog veel vragen rond dood Tariq Martina (21)

  • Amsterdam

In onze uitzending van 2 april 2024 vroeg de politie uw aandacht voor de dood van Tariq Martina uit Amsterdam. Het is nog altijd onbekend hoe de 21-jarige student de verwondingen opliep waaraan hij op vrijdag 29 maart bezweek, niet lang nadat hij was aangetroffen bij Entrada 600 in Duivendrecht.

Het slachtoffer kwam oorspronkelijk van Curaçao en woonde sinds enige tijd in Amsterdam-Zuidoost, omdat hij in Nederland aan een HBO-opleiding was begonnen. De politie maakt de laatst bekende beelden van Tariq openbaar; hopelijk zetten die mogelijke getuigen aan het denken.

Zonder en met vest

De bewuste ochtend, het was Goede Vrijdag, stapte Tariq rond 10.20 uur in de metro op station Bijlmer Arena. Hij droeg een donkerkleurige broek, een wit t-shirt en witte gympen.

Zo’n tien minuten later stapte hij uit op station Van der Madeweg. Een belangrijk detail dat daarbij opvalt is dat Tariq nu een donkerrood vest aanhad. De politie hoort graag van u als u Tariq heeft gezien in de metro en/of een idee heeft hoe hij aan het vest kan zijn gekomen.

Inwendige verwondingen

Een taxichauffeur zag de jonge man over straat zwalken vlak bij Entrada 600, waar Tariq rond 10.45 uur in elkaar zakte. Het 21-jarige slachtoffer overleed enige tijd later in het ziekenhuis aan onder meer inwendige verwondingen.
Hoe Tariq het letsel heeft opgelopen is nog onduidelijk; dat kan door bijvoorbeeld een aanrijding of ongelukkige val zijn geweest, maar een misdrijf is ook nog niet uitgesloten.

242155_amstrdm_SV_vandermadeweg1.jpg
Links het metrostation, rechts Entrada 600
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Zag u Tariq Martina die ochtend van vrijdag 29 maart op of bij station Bijlmer Arena, op of in de buurt van station Van der Madeweg en/of tijdens de tussenliggende metrorit? Hoe gedroeg hij zich toen? Viel u iets aan hem op? 
Weet u of Tariq met iemand heeft gesproken en/of hoe hij aan het donkerrode vest kwam? Neem dan alstublieft contact op met de politie.
Geef het alstublieft ook door als u een bekende van Tariq bent en informatie heeft over plannen die hij kan hebben gehad voor die Goede Vrijdag. Had hij mogelijk met iemand een afspraak? Ieder detail kan in dit onderzoek van groot belang zijn.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Van der Madeweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.