Nogal klunzige woningovervallers gezocht

  • Malden
  • Update 

Op vrijdag 3 november 2017 vindt er een overval plaats op een alleenstaande, dame op leeftijd in haar woning aan de Vinkenlaan in Malden.

Update

Geen reacties op de aangetroffen sieraden, die vermoedelijk bij inbraken of woningovervallen zijn buitgemaakt. Kent u mensen bij wie sieraden zijn gestolen, wijs hen dan s.v.p. op deze zaak.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Die avond gaat rond 19.30 uur de bel bij de mevrouw. Ze verwacht geen bezoek, maar gaat toch even kijken. Er staat een jongen voor de deur – hij lijkt ongeveer 20 jaar – en hij zegt dat zijn bal in haar tuin ligt. Of hij even mag kijken. Ze loopt met de jongen mee naar de tuin, maar ziet niet dat er een tweede man aankomt met een pistool in zijn hand.De dame wordt overmeesterd en bedreigt met het pistool. Ze proberen haar vast te binden met schilderstape maar dat lukt  niet echt. Terwijl een overvaller haar meeneemt en vastbind in de  de kelder, keert de andere overvaller het huis ondersteboven op zoek waardevolle spullen. Ze proberen er uiteindelijk vandoor te gaan in haar Mercedes, maar weten niet hoe ze die in zijn achteruit moeten zetten. Een van de overvallers gaat het aan hun slachtoffer vragen. 

schmaldenkaldenheeomgpd.jpg
Signalement

De overvallers waren twee mannen van ongeveer 1 meter 75. Het slachtoffer heeft één van beiden gezien. Hij had donker lang haar tot op zijn schouders en bruine ogen. Ze spraken Nederlands, maar onderling spraken ze een buitenlandse taal, Turks of Marokkaans.

schmaldenkaldenheereco9.jpg
Track & trace auto

De vrouw blijft na de overval opgesloten in de kelder achter en wordt pas later bevrijd met behulp van de buren. Wat de overvallers zich niet realiseren is dat de auto verbonden is met een telefoon-app, die meldingen geeft aan de eigenaar. De app is ook geïnstalleerd op de telefoon van de zoon van het slachtoffer en die krijgt vier dagen na de overval ineens de volgende melding: de Mercedes wordt gestart. Ook de locatie waar dit gebeurt, is via de App te zien: de Fenikshof in Nijmegen. Hij belt direct de politie. 

schmaldenkaldenheefenikshof.jpg
Slaan op de vlucht

Op dat moment zijn er vier mannen aanwezig in de Fenikshof bij de Mercedes. Twee van hen voeren een adres in Duitsland in bij het navigatiesysteem. Waarschijnlijk willen ze de auto daar verkopen. In de garage rijdt dan toevallig een surveillancewagen van de politie langs. De agenten hebben de melding van een gestolen Mercedes nog niet ontvangen, maar hun verschijning zorgt ervoor dat de vier mannen op de vlucht slaan. Ze rennen alle kanten op. 

schmaldenkaldenheemedialab.jpg
Een man aangehouden

Eén van de mannen wordt aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Nijmegen; hij is mogelijk een loopjongen van de overvallers. Uiteraard probeert de politie via hem te achterhalen wie er precies bij de mevrouw in Malden zijn binnengevallen, maar ze vraagt daar de hulp van het publiek bij omdat zij vast verder kunnen helpen met vragen die de politie nog heeft. 

schmaldenkaldenheerugzak.jpg
Sporen gevonden

De politie heeft in een scooter die naast de Mercedes stond nog een paar kentekenplaten gevonden, die zijn gestolen van andere auto’s. En verder treffen ze een tas aan die uit de woning in Malden afkomstig is. Die is inmiddels op sporen onderzocht. De dag na de overval is vlakbij de woning van het slachtoffer in Malden, een rugzak gevonden. Er zitten wat spullen in die gelinkt kunnen worden aan de overval, zoals schilderstape die gebruikt werd. In de rugzak staat de naam Jari geschreven. 

schmaldenkaldenheearmband.jpg
Gouden armband

De politie heeft een foto van een sieraad dat de overvallers mee hebben genomen. Misschien herkent u deze gouden armband? Mogelijk is die bij iemand aangeboden. Ook hebben de overvallers zilveren miniaturen meegenomen. 

Gestolen sieraden

Tijdens het onderzoek zijn er meerdere gestolen sieraden aangetroffen. De politie is op zoek naar de rechtmatige eigenaren. 

resultaten0506sier2.jpg

Er werd onder andere een grote hoeveelheid ringen terug gevonden in allerlei stijlen en verschillende materialen. 

  • Herkent u een of meerdere van deze sieraden?
resultaten0506sier4.jpg

Sommige ringen waren verpakt in doosjes of zakjes. 

resultaten0506sier3.jpg

En ook andere accessoires zijn teruggevonden. Onder andere deze bril, armband, oorbellen en horloge.

resultaten0506sier5.jpg

Wie herkent deze sieraden? 

  • Van wie zijn deze sieraden?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Vinkenlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.