BeloningCold Case

Onbekende dode man in Flevopark in 1998

  • Amsterdam
  • Update 

In de bosschages van het Flevopark is 15 november 1998 het levenloze lichaam aangetroffen van een onbekende man. Het slachtoffer is doodgeschoten en had meerdere steekwonden. De Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam heeft voor de gouden tip een beloning van 20.000 euro uitgeloofd

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

118258_cc-amstrdm_reco5.jpg
Pannenkoekenhuis

Het lichaam werd gevonden door twee wandelaars die hun honden uitlieten vlakbij het pannenkoekenhuis. De man lag in de bosschages, waardoor de wandelaars er in eerste instantie van uitgingen dat een zwerver daar lag te slapen.

Moord

Het slachtoffer blijkt van dichtbij te zijn beschoten en is geraakt met vijf kogels in zijn hoofd. Ook had hij meerdere steekwonden in het bovenlichaam.

118258_cc-amstrdm_sokleding2.jpg
Versleept

Die zondagochtend was er in het gras een duidelijk sleepspoor te zien. Mogelijk is het lichaam vanaf het gras de bosjes in versleept. De politie vermoedt dat de man elders is vermoord en in het Flevopark is neergelegd.

118258_cc-amstrdm_tr1.jpg
Flevopark

De man lag nog maar relatief kort in het park toen hij werd gevonden. Hij is waarschijnlijk vermoord op 14 of 15 november 1998. De politie vermoedt dat het lichaam via de ingang naast tramhalte 14, in het noorden van het park, is binnengebracht. Het stadspark was in 1998 ook toegankelijk met de auto.

118258_cc-amstrdm_so.jpg
Slachtoffer

Vermoedelijk was het slachtoffer op het moment van overlijden tussen de 30 en 40 jaar oud. Op basis van zijn uiterlijk lijkt hij uit Oost Europa te komen. Waarschijnlijk was hij slechts voor een korte periode in Nederland.

  • Wie herkent deze man of heeft een idee wie hij zou kunnen zijn?
118258_cc-amstrdm_tattoo1.jpg
Tatoeages

De man had twee tatoeages op zijn lichaam; op zijn linkerarm een wat kleinere tattoo en op zijn rechterarm een opvallende adelaar.

118258_cc-amstrdm_tattoo2.jpg

In het midden van de adelaar zit het gezicht van een vrouw. Het lijkt alsof de adelaar erover heen is getatoeëerd.

tatoeages

  • Wie herkent de tatoeages op de armen van het slachtoffer?

Kleding

Het slachtoffer droeg een groene sweater met een rode boord van het merk Lacoste. Daaronder droeg hij een donkerblauwe sweater van Port Island en een leren broek van Jack and Jones. Daaroverheen droeg hij ook nog een donkere broek van het merk Dockers. Hij had lichtgele bergschoenen aan van Timberland.

118258_cc-amstrdm_reco1.jpg
‘Cold case’

Bijna twintig jaar na dato is de politie nog steeds op zoek naar de identiteit van het slachtoffer. Wie herkent deze man?

Heeft u informatie?

  • Wie weet meer over de moord in 1998 op deze onbekende man?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Flevopark

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER