Ondernemer ontvoerd, mishandeld en bestolen

  • Zaandam

Een 57-jarige horecaondernemer is in Zaandam slachtoffer geworden van een ontvoering en een woningoverval. Dat gebeurde op dinsdagochtend 30 augustus 2022 bij en in zijn woning aan de Stadskwekerij. De drie daders zijn er na ruim twee uur vandoor gegaan met geld en een bankpas.

Drie daders stonden de man op te wachten toen hij rond 04.30 uur richting zijn huis liep. Daar werd hij met geweld overmeesterd en een bestelbus in gesleurd. Met zijn handen vastgebonden zat hij zo’n twee uur lang opgesloten in de witte Volkswagen Transporter.

232158_zaandam_omgpd1.jpg
Stadskwekerij in Zaandam

Verwondingen

Twee van de daders doorzochten intussen tevergeefs zijn huis op zoek naar geld. Vervolgens moest het slachtoffer mee de woning in om onder dwang aan te wijzen waar zijn geld lag.
Achteraf is het slachtoffer in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen, waaronder kneuzingen aan het gezicht.

232158_zaandm_vw.jpg
De vermoedelijk gebruikte, witte VW Transporter

Kenmerken

De daders hebben een donkere huidskleur. Volgens het slachtoffer zijn ze mogelijk van Surinaamse of Antilliaanse afkomst. De mannen spraken Nederlands.
Het drietal maakte gebruik van een Witte Volkswagen Transporter. De politie heeft dit voertuig nog niet teruggevonden. Het is mogelijk dat de daders er nog steeds gebruik van maken.

Bekijk de camerabeelden

Gepind in Amsterdam

Naast contant geld werd ook een bankpas van het slachtoffer gestolen. Rond 09.30 uur die 30e augustus is geprobeerd daarmee te pinnen, bij een geldautomaat op de Eerste Van der Helststraat in Amsterdam.

232158_zaandam_geldmaathelstraat.jpg
Eerste Van der Helststraat in Amsterdam
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

  • Wie zijn de drie daders?
  • Wie heeft informatie over de witte Volkswagen Transporter?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Stadskwekerij

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.