Onderschepte partij cocaïne

  • Antwerpen
  • Update 

De drugs ter waarde van 150 miljoen euro was tussen ananassen verstopt.

Update

Er kwamen 3 reacties, zelfs met namen. Uiteraard mag er nog in vertrouwen worden getipt over de partij drugs.

Op maandag 21 maart 2016 ontdekte de Belgische douane tijdens een controle van een container dat er tussen een partij ananassen bijna 5000 kilo cocaïne verborgen was, verpakt in verschillende hoeveelheden. De container leek bestemd voor verder vervoer naar Nederland.

tcm17348664_large.jpg
Tekens

Op de pakketten waren een soort tekens gestempeld, en ook afkortingen en een soort codenamen, zoals Nerd, Fox en Tisso. Die codenamen zijn misschien van Nederlanders.

tcm17348662_large.jpg
Drimmelen

Na overleg met de Belgische politie en het OM is toen besloten om snel die pakketten cocaïne uit de container te halen, maar de container zelf gewoon te laten staan om te kijken wie die zou komen ophalen. Een dag later werd die opgehaald en naar Drimmelen getransporteerd.

  • Wie weet er meer over het transport van de partij cocaïne via Antwerpen naar Drimmelen?
tcm17348661_large.jpg
Aanhoudingen

Daar werd ter plekke een man gearresteerd, en even later nog een tweede verdachte in Breda. Later werd nog een derde verdachte aangehouden.

tcm17348666_large.jpg
Waarde

Bij zulke drugstransporten zijn vaak veel partijen betrokken. Deze lading onderschepte cocaïne heeft een straatwaarde van zo’n 150 miljoen euro. Ergens lopen mensen dat geld dus mis omdat het transport is ontdekt.

tcm17348663_large.jpg
Schuldig

Die ontdekking is natuurlijk goed douanewerk geweest, maar de ervaring leert dat binnen een criminele organisatie dan toch vaak iemand uit de eigen kring als schuldige wordt gezien. Er is in het verleden gemoord om zulke partijen verdwenen drugs.

tcm17348665_large.jpg
Reactie

De politie verwacht dat er binnen het criminele milieu een reactie gaat komen op de vangst. Daarom doen zij een nadrukkelijke oproep aan personen die kennis hebben van dit transport om zich te melden.