Onderzoek naar dood Carlo Heuvelman (27) op Mallorca

  • Hilversum

In het onderzoek naar de mishandelingen op Mallorca in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 juli 2021, kan de politie nog hulp gebruiken om de gebeurtenissen 100% duidelijk te krijgen. Eén van de incidenten kostte de 27-jarige Carlo Heuvelman het leven. In het item hierboven een interview met Carlo’s vader.

Acht verdachten, allen mannen van 18 en 19 jaar oud uit Hilversum, zijn aangehouden. Vier van hen worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Carlo Heuvelman.

Update

De politie heeft sinds de uitzending zo’n twintig tips doorgekregen. Ook zijn er beelden ingestuurd waarover de politie nog niet beschikte en hebben er zich nieuwe getuigen gemeld. De twee gezochte mannelijke getuigen hebben zich na de uitzending gemeld bij de politie, de twee meisjes helaas nog niet. Mogelijk komen zij niet uit Nederland. Beschik je zelf over beelden of was je getuige van het incident? Neem dan alstublieft alsnog contact op met de politie.

Update

Op woensdagochtend 15 september zijn, na de zes die in onze uitzending werden genoemd, nog eens twee jonge mannen aangehouden. Deze 18- en 19-jarige Hilversummers worden verdacht van openlijke geweldpleging. Meer informatie vindt u in het nieuwsbericht van het Openbaar Ministerie.

Het onderzoek gaat onverminderd door en uw informatie en beelden blijven van groot belang. Die kunt u delen via het tipformulier of de telefoonnummers onderaan deze pagina.

212439_mallorca_regio2.jpg
De horecarijke boulevard van El Arenal

Oproep: getuigen en beelden

De politie heeft meer dan vijftig getuigen gesproken en heel veel beeldmateriaal onderzocht. Er zijn echter getuigen die opnamen beschrijven die het onderzoeksteam nog niet heeft gezien. Het is heel belangrijk dat zulke video’s en foto’s alsnog bij de politie terechtkomen.
Daarnaast zijn er vakantiegangers die van het geweld getuige zijn geweest en/of van de aanloop of nasleep, maar nog niet met de politie hebben gesproken. Hen roept de politie op zich te melden. Zelfs als u denkt dat wat u heeft gezien er niet (meer) toe doet, beschikt u mogelijk over heel belangrijke informatie.

212439_mallorca_so2_.jpg
Carlo Heuvelman bij aankomst op Mallorca

Twee specifieke getuigen

Naar twee belangrijke getuigen in het bijzonder is de politie op zoek. Bij uitzondering worden beelden van hen vrijgegeven. Het gaat om de twee meisjes of jonge vrouwen op de foto hieronder die zich ontfermden over de zwaargewonde Carlo Heuvelman.

212439_mallorca_getuigenmeisjes.jpg
Wie zijn de twee meisjes of jonge vrouwen?

  • Weet je wie de meisjes in de best opvallende jurkjes kunnen zijn of bén jij één van hen? Neem alsjeblieft contact op met de politie.
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie heeft informatie die in dit onderzoek van belang kan zijn? Meld het alstublieft ook als uw zoon of dochter op Mallorca was en iets van de incidenten heeft gezien.
  • Wie beschikt over beeldmateriaal van die nacht van 13 op 14 juli? De politie ontvangt liever beelden dubbel dan dat belangrijke beelden in het onderzoek ontbreken. Uploaden kan via het tipformulier hieronder.Ook als je niet zelf de maker van een foto of filmpje bent of kent, maar bijvoorbeeld foto’s of filmpjes op social media hebt gezien: deel het alsjeblieft met de politie!
  • Wie zijn de twee meisjes op de foto hierboven? Zij zijn zeer belangrijke getuigen met wie de politie heel graag in contact wil komen.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Av. Nacional

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.