Onderzoek naar stoffelijk overschot Miranda Zitman (52)

  • Soest
  • Update 

De partner van de vermoorde Miranda Zitman (52) heeft de politie details verteld over het wegmaken van haar lichaam. In januari werd een koffer met haar romp aangetroffen langs de Zuider IJdijk, maar mogelijk zijn daar ook nog twee hockeytassen met menselijke resten achtergelaten.

Update

Twee tips tot nu toe, maar de tassen zijn nog niet gevonden. Heeft u de tassen gezien? Raak ze niet aan, maar bel de politie!

De 56-jarige partner van Miranda werd in april aangehouden en zit sindsdien vast.

119305_soest_mz_tr3.jpg
DNA-onderzoek

Niet alleen werd door DNA-onderzoek vastgesteld dat de romp in de koffer van Miranda was, ook werden stoffelijke resten van de vrouw in haar tuin gevonden.

119305_soest_mz_hockeytas3.jpg
Hockeytassen

Haar partner heeft aangegeven ook twee Osaka-hockeytassen te hebben weggemaakt. Tijdens het onderzoek is gebleken dat de verdachte die twee opvallende tassen met stoffelijke resten van het slachtoffer heeft achtergelaten in het water van het Amsterdam-Rijnkanaal, in de omgeving van de Zuider IJdijk.

119305_soest_mz_vindplek4.jpg

Ondanks twee dagen van uitgebreid onderzoek rond de plek waar eerder de koffer was aangetroffen, werden de twee hockeytassen niet gevonden.

  • Wie heeft de hockeytassen gezien in de omgeving van de Zuider IJdijk in Amsterdam?
119305_soest_mz_hockeytas1.jpg

Het is heel belangrijk voor de nabestaanden dat deze tassen alsnog worden gevonden. Ziet u Osaka-hockeytassen ergens liggen? Raak ze niet aan, maar bel direct de politie.Ook als u zich herinnert de tassen al eerder te hebben gezien in de omgeving van de Zuider IJdijk, wordt u verzocht te bellen met 0800-6070.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie