Ontspannen inbrekers halen woning leeg

  • Apeldoorn

Een bewakingscamera legde in de nacht van 8 op 9 augustus vast hoe een inbreker uitgebreid de tijd nam om de bewoners te bestelen van een huis aan de Lavendelstraat in Apeldoorn. Hij voelde zich kennelijk zó op zijn gemak dat hij twee handlangers optrommelde om nog meer spullen buit te kunnen maken.

Kijkt u alstublieft goed naar de beelden hieronder en meld het bij de politie als u iets weet of vermoedt over de daders. De man die in eerste instantie inbrak, deed dat door aan de voorkant van de woning een raam open te wrikken. Daarna kwam en ging het drietal steeds via de achtertuin.

Forse buit

De daders konden bijna tachtig minuten ongestoord hun gang gaan doordat de bewoners op vakantie waren. Een deel van de forse buit ziet u op de foto’s hieronder; dat betreft een opvallende laptoptas, een set walkie-talkies en een elektrische fiets.
Die laatste is een zwart-blauwe ‘Barcelona’ van het merk Brinckers, met fietstassen erop van het merk Beck. Wat afwijkt van het voorbeeld op de foto is dat de banden van de meegenomen fiets geheel zwart zijn.

Daarnaast werden auto- en fietssleutels meegenomen, net als een laptop, vier smartphones, een sieradendoosje, twee rugtassen, een iPad en twee flessen wijn. Het is goed mogelijk dat is geprobeerd deze spullen te verkopen. Is dat u opgevallen, laat het weten!

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

Wie kan meer vertellen over de personen op de camerabeelden? Let u op hun kleding, postuur en manier van bewegen. Mogelijk zet juist de combinatie van deze drie mensen u aan het denken.
Contact opnemen met de politie kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Lavendelstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.