Ontvoeringen en verkrachtingen

  • Noord-Limburg
  • Update 

De politie is dringend op zoek naar mogelijk meer slachtoffers.

Update

Er kwamen 14 reacties. De man gebruikte chloroform om zijn slachtoffers te bedwelmen, er werd getipt over waar hij dat vandaan kan hebben gehaald. En helaas ook telefoontjes van of namens vrouwen die mogelijk ook door de man zijn lastiggevallen of erger. Dit wordt allemaal uitgezocht.

Sinds december 2014 zit in Limburg een man (38) vast op verdenking van meerdere ernstige zedendelicten. Hij wordt verdacht van het verkrachten van drie vrouwen, waarvan twee straatprostituees en daarnaast van de poging verkrachting en ontvoering van vier jonge vrouwen. Dit laatste deed hij waarschijnlijk samen met zijn vriendin. Mogelijk heeft hij meer slachtoffers gemaakt dan nu bekend zijn.

tcm17338058_large.jpg
Zaak 1: Hout Blerick

Hij wordt onder meer verdacht van de poging verkrachting van een destijds 19-jarige vrouw in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 september 2012 in Hout Blerick, gemeente Venlo. Het meisje werd met pepperspray bespoten, geslagen en van haar fiets getrokken de bosjes in. Daar probeerde hij haar te bedwelmen, maar het lukte haar gelukkig om onder hem vandaan te komen en om hulp te gillen. Hierop vluchtte de dader.

tcm17338059_large.jpg
Zaak 2: Tienray

In de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 augustus 2013 rond 04.30 uur wordt in Tienray op de Tienrayseweg in Noord-Limburg, opnieuw een jonge vrouw (22) van haar fiets getrokken. Een man sleurt haar in een auto, waar nog een persoon in zit. Hoewel de auto nog rijdt en één van de daders haar meters meesleurt aan haar haar, weet de vrouw op de Spoorstraat aan haar ontvoerders te ontkomen.

tcm17338051_large.jpg
Zaak 3: Malden

In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 september 2014 wordt na een avondje stappen rond 03.00 uur een meisje (17) in Malden, bij Nijmegen, bijna slachtoffer van waarschijnlijk dezelfde man. Wanneer ze bijna bij het plaatsnaambordje is, ziet ze dat er in de berm een auto geparkeerd staat. Als ze vlak bij is, stapt er een man uit met een bivakmuts op. Omdat ze begint te gillen, druipt de dader meteen af.

tcm17338067_large.jpg
Zaak 4: Maasbree

Op vrijdagochtend 21 november 2014 was rond 9:30 uur een meisje (17) op weg naar haar school in Horst. Op de Sevenumseweg in Maasbree, vlakbij de A67, wordt ze bedreigd met een vuurwapen door een man met een bivakmuts. In de auto zit ook nog een vrouw. Enkele kilometers verderop weet het meisje op wonderbaarlijke wijze te ontsnappen.

  • Wie is er mogelijk ook slachtoffer geweest van deze verdachte?
tcm17338049_large.jpg
Aanhouding

Op het plaats delict in Sevenum werd een spoor aangetroffen die naar de verdachte leidde. Sinds december 2014 zit de man vast en wordt hij verdacht van inmiddels zeven misdrijven. In Sevenum zou zijn vriendin erbij zijn geweest.

tcm17338055_large.jpg
Verdachte

Het is een man (38) met de Italiaanse nationaliteit, maar hij is geboren en getogen in Duitsland. Daar heeft hij in 2000 negen jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen vanwege een verkrachtingszaak en twee ontvoeringen van vrouwen. Eind 2006 is hij na zes jaar wegens goed gedrag vervroegd vrijgekomen. Hij moest hiervoor wel Duitsland verlaten, anders moest hij de resterende drie jaar alsnog uitzitten. De verdachte is toen eerst naar Italië gegaan en eind 2006 in Nederland gaan wonen, in de omgeving van Venlo, dicht bij de Duitse grens.

tcm17338057_large.jpg
Werkwijze

Het lijkt alsof hij iedere keer op een afgelegen weggetje een vrouw van de fiets sleurde. Daarbij droeg hij een bivakmuts en probeerde ze met geweld onder controle te krijgen door pepperspray, een vuurwapen, of een taser te gebruiken, of ze te drogeren door het laten drinken van een drankje. Vervolgens probeerde hij ze in zijn auto te krijgen.

tcm17338053_large.jpg
Nachtmerrie

Het heeft op de vier slachtoffers enorme invloed gehad. De impact is groot en het verandert echt iemands leven. Eén van de slachtoffers is bijvoorbeeld door alles met haar studie gestopt. Ze probeert het wel te vergeten, maar het lukt niet.

tcm17338052_large.jpg
Meer zaken

Behalve de vier ontvoeringen of pogingen daartoe, wordt de man ook verdacht van de verkrachting van drie vrouwen, waarvan twee straatprostituees, uit de omgeving Venlo. Er wordt daarbij niet uitgesloten dat de verdachte man, mogelijk samen met andere mannen, nog meer dergelijke strafbare feiten heeft gepleegd.

tcm17338048_large.jpg
Aangifte

Slachtoffers zijn niet zo snel bereid om aangifte te doen. Specifiek voor deze zaak geldt dat straks tijdens het proces met deze verdachte, Justitie met een passende strafeis wil komen, die recht doet aan alles wat deze man heeft veroorzaakt. Daarom wil de politie achterhalen hoeveel slachtoffers hij heeft gemaakt.

tcm17338055_large.jpg
Signalement

Hij is ongeveer 1.65 m en hij heeft een stevig/gezet postuur. Hij spreekt vanwege zijn afkomst Italiaans en Duits en verstaat zeer goed Nederlands. Er wordt rekening mee gehouden, dat hij ook buiten Noord-Limburg actief kan zijn geweest.

tcm17338066_large.jpg
Linken

Het is mogelijk dat uit de politiesystemen na zoekopdrachten niet alle juiste aangiftes naar voren zijn gekomen, die te linken zijn aan deze verdachte. Omdat we er geen willen missen, vraagt de politie ook die vrouwen om te bellen.

tcm17338050_large.jpg
Datingsites

De verdachte stond ook ingeschreven bij allemaal datingsites. Ook vanuit die hoek kunnen er negatieve ervaringen zijn opgedaan.

tcm17338056_large.jpg
Verhuurd

De politie vraagt ook aan de mensen die vermoeden huizen, loodsen, garageboxen of huurauto’s aan de verdachte te hebben verhuurd dit te melden.

  • Wie heeft er vermoedelijk een ruimte of auto verhuurd aan de man?
tcm17337983_large.jpg
Chloroform

De politie weet dat de verdachte chloroform heeft besteld en gebruikt, zoals bij de studente uit Blerick. Maar het is nog niet bekend waar, of wie hem die chloroform heeft geleverd.

  • Wie weet hoe de verdachte aan chloroform kwam?
tcm17338054_large.jpg
Straatprostituees

De politie wil een bijzonder beroep doen op straatprostituees. Twee van hen zijn door de man misbruikt en dat is een groep waarvan politie en justitie weten dat ze nauwelijks aangifte doen.