Beloning

Ontwikkelingen in onderzoek naar beschieten Veluwse wolf

  • Stroe

De politie doet een nieuwe oproep in het onderzoek naar het doodschieten van een wolf. Het dier werd gevonden op 1 oktober 2021 langs de Stroeërschoolweg bij het Gelderse dorp Stroe.

Blauwe overalls

Een voorbijganger ontdekte de dode wolf rond 10.00 uur die vrijdagochtend. Uit onderzoek blijkt dat eerder die ochtend, rond 08.45 uur, vlak bij die plek twee voertuigen en twee mannen hebben gestaan. De politie wil heel graag weten wie dat zijn geweest.
Beide mannen hadden toen ze werden gezien een blauwe overall aan. Ze stonden bij een witte bestelauto – waarschijnlijk een Volkswagen Caddy – en een grijs/blauw busje. Dat tweede voertuig trok een lage, korte paardentrailer.

222233_Veluwe_SG_paardentrailer.jpg
Vermoedelijk soortgelijke paardentrailer

Deel uw informatie

Bent u een van die mannen of heeft u een idee wie zij kunnen zijn, neem alstublieft contact op met de politie. Ook als u mogelijk iets weet over de VW Caddy, het busje en/of de paardentrailer hoort de politie heel graag van u.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Voor de gouden tip die deze zaak oplost, ligt nog steeds een beloning klaar. Na een initiatief van de Faunabescherming is die met behulp van crowdfunding opgelopen tot 16.000 euro.
Uw informatie doorgeven kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Stroeërweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.