Opnieuw molotovcocktail naar politiebureau gegooid

  • Eindhoven

Voor de tweede keer in 2019 werd op maandag 21 oktober een molotovcocktail gegooid naar het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven. Het is niet zeker of er beide keren dezelfde man achter zat, maar op basis van de camerabeelden is dat niet uit te sluiten.

Update

Na de uitzending kwamen er vier tips binnen, helaas nog niet de gouden tip. Heeft u informatie? Geef het alstublieft door.

Sporen op fles

’s Ochtends vroeg op 21 oktober, nog voor vieren, is een man te zien die richting de ingang van het politiebureau loopt. Even later is hij weer te zien, nu rennend de andere kant op over de Mathildelaan.

119696_Eindhoven_dad.jpg
Verdachte op Mathildelaan, 21 oktober 2019

In de tussentijd is de molotovcocktail gegooid, die tegen de deur van het gebouw terechtkwam. Niet alleen blijft de schade beperkt, er is nóg een pluspunt: op de gebruikte fles zijn sporen van de vermoedelijke dader achtergebleven.

Tweemaal dezelfde dader?

Om de sporen aan de mogelijke verdachte te kunnen linken, is het natuurlijk zaak om de identiteit van de nog onbekende man te achterhalen. Daarbij kunt u de politie helpen. Geef het door als u vermoedt wie de man op de beelden is.

119696_Eindhoven_2luik.jpg
Links de verdachte van 26 mei, rechts die van 21 oktober

De overeenkomsten met het eerdere incident, van zondag 26 mei, zijn groot. De verdachte die daarbij is gefilmd, zou dezelfde kunnen zijn als de man die op 21 oktober op beeld verscheen.

Mogelijke getuige op fiets

In onze uitzending van 2 juli 2019 riep de politie een specifieke fietser op om contact op te nemen. Dat is nog niet gebeurd, maar de politie wil hem nog steeds graag spreken als mogelijke getuige.

119696_Eindhoven_getuigeFietser2.jpg
Mogelijke getuige van incident 26 mei 2019

De man in kwestie fietste in de omgeving van de Mathildelaan rond het tijdstip dat de dader daar moet hebben gelopen. Hij had een plastic tas van Albert Heijn bij zich en reed op een herenfiets met voorop een transportrek.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie herkent de verdachte(n)? 
  • Wie is de fietser die op 26 mei mogelijk de verdachte heeft gezien?
  • Wie weet wat het mogelijke motief voor (een van) deze aanslagen is geweest?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Mathildelaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.