Opvang vluchtelingen in gevaar door brandstichting

  • Someren

In de week voordat daar 450 vluchtelingen zouden worden opgevangen, werd brand gesticht bij een grote kampeerboerderij in Someren. Dat gebeurde in de nacht van 23 op 24 november 2022. De politie vraagt uw hulp bij het opsporen van de daders.

Er zijn beelden van de man die de brand aanstak en van de auto waarmee hij werd vervoerd; vermoedelijk een Volkswagen Golf type 4. De persoon die de auto bestuurde, heeft die op beeld niet verlaten. 

Deel uw informatie

Neem alstublieft contact op als u iets weet of vermoedt over (een van) de twee personen en/of de VW Golf. Ook als u informatie heeft over een mogelijk motief voor de brandstichting, hoort de politie dat heel graag van u.

De man die het vuur aanstak, heeft mogelijk naar brand gestonken die nacht en vroege donderdagochtend van 24 november. Mogelijk zet dat iemand in zijn omgeving aan het denken. Een opvallend kenmerk aan de gebruikte auto is de deuk onderaan het portier aan de bijrijderskant. Zegt dat u iets, geef het alstublieft door.

Getuige rond 00.15 uur

De politie zou graag spreken met een automobilist die langs de geparkeerde Volkswagen Golf reed rond 00.15 uur daar aan De Hoof. Was u dat of vermoedt u wie het zou kunnen zijn geweest, laat het alstublieft weten.
Ondanks de aanzienlijk schade aan het complex kon de opvang van vluchtelingen overigens wel doorgaan.

222498_someren_brand1b.jpg
Wie zijn verantwoordelijk voor de brandstichting?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

  • Wie herkent de persoon op de beelden?
  • Wie weet iets over de auto – vermoedelijk een VW Golf type 4 – en/of wie die bestuurde die nacht?
  • Wie heeft informatie over een mogelijk motief voor de brandstichting?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Someren

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.