Overval bewoners in chalet aan het Kapelsepad

  • Lopikerkapel
  • Update 

Zelfs de jongste bewoner (12) werd vastgebonden en zag hoe doodsbang zijn moeder en haar vriend waren.

Update

Op woensdag 27 juli is - mede dankzij uw tips - een vrouw van 26 jaar uit Utrecht aangehouden. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij deze woningoverval.

In de nacht van zondag 13 op maandag 14 september 2015 worden een man (61), zijn vriendin (48) en haar zoon (12) door drie daders overvallen in hun chalet aan het Kapelsepad in Lopikerkapel. Alle drie worden ze vastgebonden en de man des huizes wordt mishandeld en met een vuurwapen bedreigd. De daders zijn ervan overtuigd dat er een kluis is, maar die is er niet. Pas na ruim een half uur vertrekken ze.

  • Wie is er in de nacht van zondag 13 op maandag 14 september 2015 getuige geweest van de overval op de bewoners in hun chalet aan het Kapelsepad in Lopikerkapel?
tcm17348678_large.jpg
Slachtoffers

Het is een half jaar geleden gebeurd, maar vooral de moeder en haar zoon zijn nog steeds bang. Ook de zoon werd vastgebonden en behalve dat hij alles heeft gezien, heeft hij vooral ook gevoeld hoe bang zijn moeder en haar vriend waren.

tcm17348677_large.jpg
Schoenafdruk

Ondanks dat de man meerdere keren aangaf dat de daders verkeerd waren geïnformeerd, is hij zo hard geslagen en geschopt, dat de schoenafdruk van een van hen in zijn rug stond.

tcm17348675_large.jpg
Formeel

Aan het begin van de overval werd tegen de vrouw gezegd: “dit is een overval, er gebeurt u niets”, waarbij ze zich dus nog duidelijk kan herinneren dat er u werd gezegd.

tcm17348680_large.jpg
Voorbereiding

Behalve de verkeerde informatie was de overval verder goed voorbereid. Er was bijvoorbeeld een strakke rolverdeling en ze kwamen geroutineerd over. Alsof ze het vaker hadden gedaan.

tcm17348679_large.jpg
Verkenning

Achteraf heeft de vrouw het idee dat de daders ook vaker in de buurt zijn geweest, misschien om te kijken hoe het er bij hen aan toeging. Ze heeft diverse nachten een auto langzaam voorbij zien rijden en ook wel vaker geluiden gehoord rondom hun chalet, maar zocht daar toen niks achter.

  • Wie heeft er in de periode voor de overval in de buurt van het chalet iets gezien wat mogelijk met de overval te maken zou kunnen hebben?
tcm17348672_large.jpg
Dader 1

Ondanks hun bivakmutsen werden ze alle drie begin 20 geschat, en ze waren alle drie slank. De dader met het vuurwapen, die de man bedreigde en sloeg, had een licht getinte huidskleur, was 1.75-1.80 m en hij sprak Nederlands met een licht Marokkaans accent. Hij droeg donkere sportkleding van het merk Adidas met een capuchon.

tcm17348673_large.jpg
Dader 2

Ook hij droeg mogelijk donkere sportkleding van Adidas. Hij zou net zo lang zijn, 1.75-1.80 m, maar een meer getinte huidskleur hebben.

  • Wie heeft er informatie over de daders, mogelijk aan de hand van de signalementen of de meegenomen oorbellen?
tcm17348674_large.jpg
Dader 3

Hij had ook een meer getinte huidskleur en was net iets langer dan de anderen, zo rond de 1.85-1.90 m.

  • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?
tcm17348671_large.jpg
Buit

Door de daders is wat cash geld meegenomen uit de portemonnee van het slachtoffer. Ook is er een MacBook gestolen.

tcm17348676_large.jpg
Oorbellen

Er zijn ook een paar opvallende oorbellen door de daders gestolen. Deze foto is van oorbellen die in het Brooklyn Museum in New York liggen. De vrouw had replica’s, die vooral emotionele waarde hebben.

  • Wie weet waar de oorbellen zijn, wie ze heeft, of heeft ze te koop gezien of aangeboden gekregen?

Kapelsepad

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.