Overval echtpaar in hun woning aan de Dijksteeg

  • Meeuwen
  • Update 

De daders waren zeer gewelddadig en reden in een bruine Volkswagen Jetta.

Dinsdag 12 januari 2016 rond 08.00 uur wordt een echtpaar overvallen in hun woning aan de Dijksteeg in het dorpje Meeuwen. Zodra de fruitteler (73) zijn achterdeur opent om naar zijn boomgaard te gaan, wordt hij overmeesterd door twee daders. Hij wordt met een vuurwapen bedreigd en op zijn hoofd geslagen. Zijn vrouw (75) wordt in haar gezicht gestompt en haar sieraden worden met grof geweld afgenomen.

  • Wie is er op dinsdag 12 januari 2016 rond 08.00 uur getuige geweest van de overval op een echtpaar in hun woning aan de Dijksteeg in het dorpje Meeuwen?
tcm17348887_large.jpg
Slachtoffers

De overvallers binden het echtpaar vast en blijven vragen om de kluis die zij niet hebben. Ze halen alles overhoop en zijn zeer gewelddadig. Van de man was zijn oor uitgescheurd en hij had een hoofdwond. De vrouw heeft een blauw oog en een afdruk in haar pols van de sieraden die met geweld waren weggenomen.

tcm17348882_large.jpg
Volkswagen Jetta

Diezelfde ochtend viel een buurtbewoner een bruine Volkswagen Jetta op die al vanaf 08.00 uur geparkeerd stond in de Dorpsstraat. In een dorp waar iedereen elkaar kent, is dit een behoorlijk afwijkend beeld. Vandaar dat de vrouw niet aarzelde om de bestuurder aan te spreken en zij gaf ook het kenteken door aan de politie.

  • Wie heeft er tussen dinsdag 5 en dinsdag 12 januari de bruine Volkswagen Jetta gezien?
tcm17348890_large.jpg
Vlucht

De daders zijn uiteindelijk bijna een half uur binnen geweest bij het echtpaar voor ze ervandoor gaan. Ze vluchten richting de Dorpsstraat. Dat is de kant op waar de oplettende getuige de bruine Volkswagen Jetta geparkeerd zag staan.

  • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?
tcm17348876_large.jpg
Aanhouding

Die dinsdagochtend werd daarom door de politie uitgekeken naar een bruine Volkswagen Jetta. Rond het middaguur ziet een surveillancewagen de auto rijden over de A20 in Rotterdam. De auto wordt aan de kant gezet en de twee inzittenden zijn onmiddellijk aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de woningoverval.

tcm17348884_large.jpg
Ontkenning

Direct bewijs dat de twee mannen de daders van de overval waren was er eigenlijk niet. Beide ontkenden er iets mee te maken te hebben. Eén van hen had ook een verhaal dat hij slechts mee was om de auto weg te brengen. Uiteindelijk zijn ze alle twee in vrijheid gesteld vanwege de tijd tussen het misdrijf en de aanhouding, maar hun mogelijke betrokkenheid is nog altijd in onderzoek.

tcm17348878_large.jpg
Daders

Eén van hen had een vuurwapen. De daders droegen bivakmutsen, maar daaronder was nog wel een stukje van hun huid te zien. Daardoor was te zien dat beide daders een donkere huidskleur hadden. Eén man was duidelijk langer dan de ander.

  • Wie heeft er informatie over de daders, mogelijk aan de hand van de signalementen, de bruine Volkswagen Jetta en/of de sieraden?
tcm17348888_large.jpg
Taal

Tegen de slachtoffers spraken ze in het Nederlands, maar onderling spraken ze in een taal die de man en vrouw niet konden thuisbrengen.

tcm17348877_large.jpg
Bestuurder

De bestuurder van de vluchtauto is wel in zijn gezicht gezien. Hij werd beschreven als een mooie man. Hij had een licht getinte huidskleur, was 25-30 jaar, leek niet heel groot en hij een volle bos zwart haar. Hij droeg een nieuwe model bril met een flink montuur.

tcm17348889_large.jpg
Vermomming

Een van de mannen die is aangehouden, had ook een bril bij zich. Maar dat was alleen een bril met vensterglas zonder sterkte en was kennelijk bedoeld ter vermomming.

tcm17348881_large.jpg
Huurauto

De bruine Volkswagen Jetta heeft het kenteken 9-TKG-09 en is een huurauto. De huurperiode was van dinsdag 5 t/m dinsdag 12 januari, de dag van de overval. Waarschijnlijk is de auto ook al die tijd in gebruik geweest. Wel belangrijk: het is dus een huurauto, daar rijden weer nieuwe mensen in rond die niets met deze zaak te maken hebben.

tcm17348879_large.jpg
Gezien

De auto is die gehuurde week meerdere keren in de ochtend gezien in de buurt van het huis van de slachtoffers aan de Dijksteeg.

tcm17348886_large.jpg
Slinge

Daarnaast is de auto ook gezien in de Rotterdamse wijk Slinge.

tcm17348883_large.jpg
Ketting

De daders hebben een brede gouden schakelarmband van de vrouw meegenomen en een ketting.

  • Wie weet waar de sieraden zijn, wie ze heeft, of heeft ze te koop gezien of aangeboden gekregen?
tcm17348880_large.jpg
Horloge

Ook mist ze haar Swatch scuba horloge. Dat was er een met een zeegroene wijzerplaat en een elastische band.

tcm17348885_large.jpg
Portemonnee

Verder was van de man zijn portemonnee meegenomen. Die is mogelijk door de daders onderweg uit het raam gegooid, want die werd teruggevonden op de A15 bij het knooppunt Vaanplein bij hectometerpaaltje 60.0 in de richting van Rotterdam.

  • Wie heeft er iets gezien van het weggooien van de portemonnee?

Dijksteeg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.