Overval gezin in woning aan de Provincialeweg

  • Velddriel
  • Update 

Een opvallend masker en een oud model Suzuki Swift zouden naar de daders kunnen leiden…

Update

De politie dacht dat de auto een Suzuki Swift is, dankzij uw suggesties lijkt nu dat het ook een Subaru Justy zou kunnen zijn. Kunt u één van die auto’s linken aan de daders, die na juni opeens behoorlijk wat geld hadden, dan horen we graag.

In de vroege ochtend van maandag 21 juli 2014 wordt een gezin in hun huis aan de Provincialeweg in het Gelderse Velddriel overvallen. Alle drie de overvallers dragen donkergroene regenpakken en hebben een vuurwapen bij zich waarmee ze de gezinsleden bedreigen. Uiteindelijk worden de gezinsleden in de wc opgesloten en vertrekken de daders met onder andere gespaard geld, en sieraden van de moeder.

  • Wie is er in de vroege ochtend van maandag 21 juli 2014 getuige geweest van de overval op een gezin in hun woning aan de Provincialeweg in Velddriel?
tcm17333420_large.jpg
Buit

De overval duurde drie kwartier lang. De zoon probeerde ze nog weg te krijgen door te zeggen dat er een schoonmaakster zou komen, maar daar reageerden de mannen niet op. Ook zei hij dat ze zich vast in het huis vergist hadden, maar de daders waren er kennelijk van overtuigd dat er wat te halen viel.

tcm17333444_large.jpg
Masker

De daders werden door de slachtoffers als begin 20 geschat, en zagen er alle drie bijna hetzelfde uit. Ze hadden alle drie een normaal postuur en buiten droegen ze in eerste instantie alle drie een masker. Dat was een wit masker met zwarte strepen.

tcm17333223_large.jpg
Kleding

Binnen hebben twee overvallers het masker afgedaan, maar wel droegen die nog capuchons en sjaals voor hun gezicht waardoor dat niet goed gezien is. Verder hadden ze donkergroene regenpakken aan en om de broekspijpen hadden ze een elastiek gebonden. Tot slot droegen ze blauwe plastic ziekenhuishandschoenen en zwarte sneakers. Alle drie dreigden ze met een vuurwapen.

tcm17333421_large.jpg
Dader 1

Hij heeft helemaal niets gezegd en ook was hij degene die het masker ophield en de hele tijd bij de familie is gebleven, terwijl de anderen het huis doorzochten. Hij was de langste van de drie, ongeveer 1.85 m.

tcm17333422_large.jpg
Dader 2 en 3

Zij waren ongeveer 1.75 m. Zij hebben wel gepraat en spraken met een Marokkaans accent. Ook is gezien dat beiden donkerbruine ogen hadden. Dader 3 had, behalve het vuurwapen, ook nog een mes bij zich.

  • Wie heeft er informatie over de daders, mogelijk in combinatie met hun signalementen, kleding, masker, de witte Suzuki Swift en het feit dat ze in die tijd over een flink geldbedrag beschikten?
tcm17333419_large.jpg
Bekend

De familie heeft sterk het idee dat tenminste één van de daders ze moet kennen, of tenminste voorkennis had. Dat idee ontstond eigenlijk doordat de langste dader al die tijd zijn mond heeft gehouden. Hij gaf aan de anderen aanwijzingen door alleen maar te wijzen. Dat was natuurlijk vreemd, net als dat hij als enige zijn masker ophield.

tcm17333426_large.jpg
Voorkennis

En er zijn ook wat opvallende dingen gezegd, zoals de ene dader die tegen de andere zei dat die niet bang hoefde te zijn voor de honden. Blijkbaar wist hij dat die niets deden, in tegenstelling tot de waakhond die het gezin er nu bij heeft genomen. Ook wisten ze kennelijk van de aanwezigheid van een Playstation en stonden ze ’s ochtends al heel vroeg de zoon op te wachten.

tcm17333423_large.jpg
Geparkeerd

Getuigen hebben op de vroege maandagochtend 21 juli rond 06.00 uur, het tijdstip van de overval, een witte geparkeerde Suzuki Swift gezien, op een parkeerplaats voor vrachtauto’s aan de overkant van het huis van de slachtoffers.

  • Wie heeft er voor de overval iets verdachts gezien rondom het huis van de slachtoffers dat met de zaak te maken zou kunnen hebben?
tcm17333425_large.jpg
Vlucht

Op bewakingsbeelden van een bedrijf in de directe omgeving is te zien dat er net na de overval een witte Suzuki Swift voorbij rijdt. De politie houdt er rekening mee dat het de vluchtauto van de daders is. Ze rijden richting de A2 Den Bosch-Zaltbommel.

  • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?
tcm17333424_large.jpg
Suzuki Swift

De witte Suzuki Swift was het oude model, die van 1988 tot en met 2004 gemaakt werd en dus lang is meegegaan.

  • Wie heeft er op maandagochtend 21 juli rond 06.00 uur gezien dat er een witte Suzuki Swift geparkeerd werd op de parkeerplaats voor vrachtauto’s aan de overkant van het huis van de slachtoffers?

Provincialeweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.