Overval hotel The Poet in de Jan Luijkenstraat

  • Amsterdam
  • Update 

De nachtportier (23) draaide pas zijn vierde dienst toen het misging…

Update

De zaak is helaas nog niet opgelost.

In de vroege ochtend van zondag 12 oktober 2014 wordt rond 03.15 uur hotel The Poet aan de Jan Luijkenstraat in Amsterdam door twee mannen met een steekkar overvallen. De jonge nachtportier (23) wordt geslagen en bedreigd met een groot mes.

  • Wie is er in de vroege ochtend van zondag 12 oktober 2014 rond 03.15 uur getuige geweest van de overval op de nachtportier van hotel The Poet aan de Jan Luijkenstraat in Amsterdam?
tcm17332574_large.jpg
Kluis

Omdat ze het geld in de kassa niet genoeg vinden, willen ze de complete kluis meenemen. In de kluisruimte hijsen ze het loodzware ding op het steekkarretje maar omdat er allemaal gasten opduiken laten de mannen de kluis en het karretje maar zitten.

tcm17332575_large.jpg
Meer geld

Ze willen nog meer geld en daarom neemt de portier de mannen mee naar een locker waar nog wat wisselgeld moet liggen. Eén van de mannen probeert hem open te krijgen met zijn mes terwijl de ander met de portier meegaat die de sleutel zoekt. Wanneer de locker niet open wil vluchten ze via de nooduitgang.

  • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?
tcm17332571_large.jpg
Aankomst

Via de van Baerlestraat liepen ze al rokend met een steekkar door de Jan Luijkenstraat op weg naar het hotel.

  • Wie heeft de daders voor de overval al rokend via de van Baerlestraat met een steekkar door de Jan Luijkenstraat op weg naar het hotel zien lopen?
tcm17332572_large.jpg
Dader 1

Hij is lichtgetint, droeg toen in ieder geval een bril met rechthoekig zwart montuur en hij had een dun zwart snorretje en sikje.

tcm17332573_large.jpg
Dader 2

Hij is blank of lichtgetint, is gezetter dan zijn mededader en hij had een rond gladgeschoren gezicht en donker opgeschoren haar. Hij droeg een Yankees-petje en had een North Face-jas aan.

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of de signalementen de daders?

Jan Luijkenstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.