Overval Jelle Jan Bosma (59) in woning Koningin Wilhelminastraat

  • Terwolde
  • Update 
tcm17333714_large.jpg

Hij overleed een paar maanden later, zonder te weten wie hem had beroofd en mishandeld.

In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 augustus 2013 wordt de alleenstaande man Jelle Jan Bosma (59) overvallen in zijn huis aan de Koningin Wilhelminastraat in Terwolde. Het totaal overrompelde slachtoffer wordt geslagen en met een mes bedreigd. De daders stelen wat geld, wiet, ‘wiet-gruis’ en de zwarte Yamaha scooter van Bosma.

  • Wie heeft er in het algemeen informatie over deze woningoverval?
tcm17333717_large.jpg
Slachtoffer

Met zijn familie had hij geen contact en omdat hij al jarenlang arbeidsongeschikt was had hij ook geen collega’s. Hij had eigenlijk alleen persoonlijk contact met mensen van zorginstanties. Zij kenden hem als een afhankelijke, zonderlinge, maar zeer vriendelijke man met een goed hart.

tcm17333713_large.jpg
Overleden

Op 14 februari 2014 stierf Jelle Jan Bosma een natuurlijke dood.

tcm17333712_large.jpg
Inbreken

Tussen 03.00 en 04.00 uur die nacht wisten de twee mannen via de vuilniscontainers op het dak te komen en naar binnen te gaan.

tcm17333718_large.jpg
Vlucht

De daders vertrekken op de zwarte Yamaha scooter van het slachtoffer. Het is niet bekend welke vluchtroute de daders na de overval hebben genomen, maar de politie vermoedt dat ze vanuit Terwolde langs de IJssel rijden en in Deventer de N337 nemen.

tcm17333716_large.jpg
Scooter

De scooter wordt diezelfde zondag rond 12.20 uur teruggevonden op de Holterkolk, een meertje in de Rivierenwijk in Deventer tussen de spoorlijn Deventer-Almelo en de Deltalaan.

  • Wie is er op zondag 4 augustus 2013 getuige geweest van het achterlaten van de scooter in het water van de Holterkolk?
tcm17333715_large.jpg
Praten

De politie houdt er rekening mee dat de daders de afgelopen periode met andere personen hebben gepraat over hun bijdrage aan de overval.

tcm17333710_large.jpg
Daders

Het slachtoffer sprak over een kleine en een langere overvaller. De langste van de twee was wat ouder, beide spraken Nederlands en waren blank.

tcm17333709_large.jpg
Coffeeshop

Waarschijnlijk waren deze daders op de een of andere manier bekend met het softdrugsmilieu in Deventer. Jelle Jan Bosma was een frequent bezoeker van coffeeshop de Blikken Deur in Deventer. De politie houdt er rekening mee dat de daders het slachtoffer misschien daarvan kenden. Misschien zijn er mensen die daar regelmatig komen of destijds kwamen en hebben horen praten over wie die overval hebben gepleegd.

  • Wie komt of kwam op regelmatige basis wel eens in coffeeshop de Blikken Deur in Deventer en heeft personen horen praten over het plegen van deze overval?
tcm17333719_large.jpg
Wiet

Er werd door de daders specifiek gevraagd naar wiet en het zogenaamde gruis. Bovendien had het slachtoffer in het verleden ook een aantal hennepplanten voor thuisgebruik. Het zou kunnen dat de daders daarvan op de hoogte waren.

tcm17333711_large.jpg
Deventer

Mogelijk staat deze zaak niet op zichzelf. Ongeveer zeven weken later, op 13 oktober 2013, vond er een gewelddadige woningoverval plaats op een bejaarde vrouw en haar zoon in hun woning aan de Randerstraat in Deventer.

Koningin Wilhelminastraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.