Overval man (42) in zijn huis aan de Pinksterbloemstraat

 • Goes
 • Update¬†

Met aan elkaar gebonden voeten probeert hij te ontsnappen aan de overvallers.

Update

Er kwamen niet veel tips, maar wel tips waar het onderzoeksteam blij mee was: er zijn concreet namen genoemd. We hopen dat dat snel wat oplevert.

In de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 juli 2015 tussen 00.45 en 01.00 uur overvallen twee daders een man (42) in zijn huis aan de Pinksterbloemstraat in Goes. De bewoner wordt vastgebonden en ernstig mishandeld. Terwijl de daders op zoek gaan naar waardevolle spullen, weet het slachtoffer op een gegeven moment te ontsnappen en bij de buren om help te vragen.

 • Wie is er in de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 juli 2015 tussen 00.45 en 01.00 uur getuige geweest van de overval op een man (42) in zijn huis aan de Pinksterbloemstraat in Goes?
tcm17342401_large.jpg
Poging 1

Eén van de daders probeert een klein uur later rond 01.45 uur bij de geldautomaat van de ABN Amro aan de Markt in Middelburg geld op te nemen met de gestolen bankpas van het slachtoffer maar dat mislukt omdat hij niet de juiste pincode heeft.

 • Wie heeft de man zien pinnen bij de ABN Amro en/of de Rabobank in Middelburg?
tcm17342402_large.jpg
Poging 2

Daarna probeert hij het nog een keer tevergeefs een paar straten verderop bij de Rabobank aan de Lange Geere.

tcm17342400_large.jpg
Pinner

Hij heeft een behoorlijk opvallende moedervlek op zijn rechterarm. Verder is ook het deel rond zijn oog goed te zien en zeker in combinatie met die moedervlek moet hij te vinden zijn. Hij sprak Nederlands met mogelijk een Oost-Europees accent.

 • Wie heeft er informatie over de daders, mogelijk aan de hand van de bewakingsbeelden en een lichtblauwe Volkswagen Caddy?
tcm17342397_large.jpg
Gewond

Het slachtoffer heeft één van de overvallers in zijn hand gebeten toen deze een prop in zijn mond wilde stoppen. Het is niet bekend of de hand van de dader heeft gebloed maar het lijkt er wel op dat hij een snee of flinke schram heeft opgelopen.

tcm17342405_large.jpg
Vluchtauto

Beide daders zijn weggereden in een blauwe bestelauto. Dat was waarschijnlijk een lichtblauwe Volkswagen Caddy.

 • Wie heeft de lichtblauwe Volkswagen Caddy tussen 01.30 uur en 02.30 uur geparkeerd zien staan in de buurt van de Markt in Middelburg?

 • Wie heeft de auto rond 01.00 uur gezien in de Pinksterbloemstraat?

 • Wie heeft de auto daarna nog gezien?
tcm17342404_large.jpg
Vlucht

De auto is rond 01.00 uur gezien in de Pinksterbloemstraat waar hij met hoge snelheid wegreed gedeeltelijk over het fietspad. In die bestelauto zijn de daders dus naar Middelburg gereden om daar te pinnen.

tcm17342398_large.jpg
Motief

Het slachtoffer en de politie hebben geen idee waarom de daders bij hem toesloegen. Er was ook weinig bijzonders te halen. De daders zeiden op zoek te zijn naar geld en drugs, maar omdat dat er niet bleek te zijn hebben ze twee laptops, een horloge en de portemonnee met bankpasjes gestolen.

 • Wie weet er meer over een mogelijk motief?
tcm17342403_large.jpg
Verkenning

Het heeft er alle schijn van dat het huis van het slachtoffer al eerder in de gaten is gehouden. Een week voor de overval, ergens rond 20 juli, stond aan het begin van de avond een man op de uitkijk. Een getuige kreeg een naar gevoel bij die man die zijn ogen constant gericht had op het huis van het latere slachtoffer.

tcm17342399_large.jpg
Parkeren

Direct na de overval is de bestelauto met de daders vertrokken vanuit Goes richting Middelburg. De blauwe bestelauto is vervolgens waarschijnlijk ergens geparkeerd in de buurt van de Markt in Middelburg.

 • Wie is de man die een week voor de overval het huis in de gaten hield?

 • Wie heeft er in de periode voor de overval nog andere personen gezien in de buurt van de Pinksterbloemstraat die daar eigenlijk niet thuis horen?

Pinksterbloemstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.