Overval marktkoopman Alex Koppel (69) in appartement aan de Plantage Muidergracht

  • Amsterdam
  • Update 

Twaalf jaar na dato heeft de politie nieuwe informatie en is de zaak heropend.

Update

Dankzij een tip is de vrouw die boven woonde getraceerd. Hopelijk wordt die zaak alsnog na 12 jaar opgelost.

Op 10 mei 2003 overvallen drie mannen marktkoopman Alex Koppel (69). Om 10.00 uur wil Koppel zijn appartement verlaten aan de Plantage Muidergracht in Amsterdam. Terwijl hij de deur op de 3e etage achter zich dichttrekt, komen de drie vanaf de zolderetage naar beneden. Ze overmeesteren en mishandelen hem, waarna ze vertrekken met geld en zijn Rolex horloge.

  • Wie is er op 10 mei 2003 om 10.00 uur getuige geweest van de overval op marktkoopman Alex Koppel (69) aan de Plantage Muidergracht in Amsterdam?
tcm17338681_large.jpg
Slachtoffer

Hij werd hard met een moker op zijn hoofd geslagen. Hij liep hierbij een schedelbreuk op en raakte daarbij zwaar gewond. In 2007 overleed de marktkoopman zonder te weten wie hem in 2003 zo zwaar hadden toegetakeld.

tcm17338677_large.jpg
Dappermarkt

Alex Koppel was jarenlang te vinden op de Dappermarkt in Amsterdam, waar hij voornamelijk handelde in kleding.

tcm17338679_large.jpg
Nieuwe informatie

Ondanks een uitgebreid onderzoek lukte het de politie niet om de daders op te sporen. In de afgelopen periode is er echter nieuwe informatie binnengekomen die zo waardevol was dat de zaak is heropend.

tcm17338676_large.jpg
Daders

Ze spraken met een Marokkaans accent en waren destijds tussen de 20 en 30 jaar oud. Hopelijk zijn er mensen die alsnog informatie hebben over de daders. Misschien wel mensen die toentertijd niet met de politie konden of wilden spreken, maar inmiddels wel in de situatie zijn dat ze hun informatie kunnen delen.

  • Wie heeft er informatie over de daders?
tcm17338680_large.jpg
Rolex

Ze hebben het gouden Rolex-horloge van de pols van het slachtoffer gepakt. Het is een Rolex Oysterquartz, een vrij zeldzaam exemplaar waar er niet veel van zijn gemaakt.

  • Wie weet waar het gouden Rolex Oysterquartz horloge van Alex Koppel is, wie het heeft, of heeft het ergens te koop gezien of aangeboden gekregen?
tcm17338682_large.jpg
Verstoppen

Nog altijd is het onduidelijk hoe de daders het huis zijn binnengekomen. Voor de overval hebben ze zich verstopt op de trap van de derde verdieping naar de zolder of op de zolder zelf. Het souterrain en de begane grond met aparte voordeur werden destijds bewoond en de politie heeft die bewoners gesproken. De 1e en 2e etage stonden leeg vanwege een renovatie en op de 3e etage woonde Alex Koppel.

  • Wie weet hoe de daders het huis zijn binnengekomen of heeft ze daar gezien?

  • Wie heeft ze zien vluchten?

Plantage Muidergracht

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.